Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μια διαφορετική πορεία έφθασε την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μέλη μιας πρωτοβουλίας που έχει βάλει σκοπό να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και να βρεθεί από τη Γερμανία στο Χαλέπι μεταφέροντας το δικό της μήνυμα για ειρήνευση στην περιοχή.

Εκατοντάδες μέλη από διάφορες χώρες συμμετέχουν σε πεζή πορεία που ξεκίνησε από τις 26 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο και αναμένεται να καταλήξει σε τρεις μήνες στο Χαλέπι της Συρίας.

Μέλη της ειρηνικής πορείας έφτασαν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να παραμείνουν για λίγες μέρες, προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμά τους και να καλέσουν κι άλλους ανθρώπους να συμμετέχουν στην εκστρατεία τους.

«Βαδίζουμε ήδη επί 130 μέρες, έχοντας διανύσει 2500 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή που περνάει από τη Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Ελβετία, Κροατία, Βοσνία, Σερβία, ΠΓΔΜ και με σταθμό και στην Ελλάδα» εξήγησε σε συνέντευξη τύπου η Αννα Αλμποθ από την Πολωνία.

Διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής συμμετείχαν συνολικά 3.000 άτομα, είτε βαδίζοντας για λίγα χιλιόμετρα είτε για περισσότερα, συμμετέχοντας σε μια δράση που «είναι αυθόρμητη, αυτοχρηματοδοτούμενη και κάτω από καμία “ομπρέλα”».

Ο Ντένις από τη Γερμανία, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε 

Η Αννα Αλμποθ, η οποία είναι και η εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «στη Θεσσαλονίκη θα μείνουμε έξι μέρες προκειμένου να ανασυνταχθούμε και να δούμε πώς θα συνεχίσουμε την πορεία στην Τουρκία και τέλος, στο Χαλέπι», ενώ ο Ντένις από τη Γερμανία έδειξε με καμάρι το άσπρο αρκουδάκι που τον «συνοδεύει» και του το χάρισε ένα παιδάκι από σχολείο της Πολωνίας για να το μεταφέρει στο Χαλέπι.

Σήμερα,στις 5 το απόγευμα, μέλη της πρωτοβουλίας θα βρίσκονται στο άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην πλατεία Βαρδαρίου και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης με κατάληξη το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου, καλώντας τους κατοίκους της πόλης να τους γνωρίσει, να συμμετέχει στη δράση τους και να στείλει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στους κατοίκους της Συρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ