Πενήντα ημέρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει «να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία έχει τα μέσα που χρειάζεται για να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις».
Το παραπάνω ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, ανακοινώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στην Ουκρανία νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 725 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να ενισχύσουν τον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας.
Η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πυραύλους Stinger και HIMARS, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και νάρκες, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Μπάιντεν δείχνει πως επιδιώκει να ενισχύσει το Κίεβο όσο το δυνατόν περισσότερο, πριν αποχωρήσει από την εξουσία τον Ιανουάριο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας