Ένοπλος κρατά τουλάχιστον τέσσερις ομήρους στη συναγωγή Beth Israel στην πόλη Κόλεϊβιλ του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, η ομηρία ξεκίνησε μετά τις λειτουργίες το βράδυ του Σαββάτου. Ο ένοπλος ισχυρίζεται ότι έχει τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο ABC News, ο ένοπλος είναι αδερφός μιας καταδικασμένης τρομοκράτισσας, ωστόσο οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη την ταυτότητά του. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ο ύποπτος απαιτεί να αφεθεί ελεύθερη η αδελφή που κρατείται στην αεροπορική βάση Κάρσγουελ. Η γυναίκα θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα και καταδικάστηκε για επίθεση και απόπειρα δολοφονίας ενός Αμερικανού στρατιώτη το 2010, με την ποινή της να ανέρχεται σε φυλάκιση 86 ετών.
Σημειώνεται ότι έχει εκκενωθεί η περιοχή πλησίον της συναγωγής, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, διαπραγματευτές του FBI συνομιλούν με τον ένοπλο που βρίσκεται μέσα στο κτίριο.
