Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην πόλη Σέρφσαϊντ που κατέρρευσε στις 24 Ιουνίου, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 22, ενώ 126 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές στον τελευταίο τους απολογισμό.

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών ερευνών ανασύραμε τα πτώματα δύο ακόμη ανθρώπων», δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα σε συνέντευξη Τύπου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η ίδια είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό δύο ακόμη πτωμάτων, ανάμεσά τους τη σορό της 7χρονης κόρης ενός πυροσβέστη του Μαϊάμι.

Ο αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε σε 126, τόνισε η δήμαρχος, ενώ 188 κάτοικοι της πολυκατοικίας έχουν πλέον εντοπιστεί και είναι ασφαλείς. Η Λιβάιν Κάβα πρόσθεσε πως ως προληπτικό μέτρο, ολόκληρο το κτίριο θα κατεδαφιστεί.

► Νωρίτερα χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε το σημείο της τραγωδίας και συναντήθηκε με μέλη των οικογενειών των νεκρών και των αγνοούμενων.

Στο μεταξύ, έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο κοντινό Surfside διαπίστωσε ότι 156 κατοικίες στο Crestview Towers στο Βόρειο Μαϊάμι Μπιτς είναι δομικά και ηλεκτρικά ανασφαλείς. Την Παρασκευή το απόγευμα, οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή και ειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους της πολυκατοικίας να εγκαταλείψουν το κτίριο.