Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς σε χορό που γινόταν εκτός πανεπιστημιούπολης, για την υποδοχή πρωτοετών φοιτητών στην εμπορική σχολή Α&Μ στο Τέξας, ενώ άλλοι 14 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχο του γραφείου του σερίφη της περιοχής.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο Γκρίνβιλ, περίπου 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της εμπορικής σχολής, με τον δράστη να παραμένει ασύλληπτος, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μπάντι Όξφορντ.
Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν ένα τέταρτο αφότου οι αξιωματικοί είχαν φτάσει στο χώρο της εκδήλωσης, μετά από κλήση για παράνομη στάθμευση. Οι αστυνομικοί άκουσαν πυροβολισμούς από το πίσω μέρος του κτιρίου, αλλά δεν μπορούσαν να πουν αν προέρχονταν από το εσωτερικό του κτιρίου ή απέξω, είπε ο Όξφορντ και πρόσθεσε ότι οι νεκροί εντοπίστηκαν μέσα στο κτίριο, ενώ 14 άτομα νοσηλεύονται με διάφορα τραύματα, για τη σοβαρότητα των οποίων δεν είχε σαφή εικόνα.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Πλάνο, στα 80 χιλιόμετρα δυτικά του Γκρίνβιλ, δήλωσε στο Associated Press ότι τρεις τραυματίες που παρέλαβε, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Περιγραφή για το δράστη την επίθεσης, που ακόμα αναζητείται, δεν υπάρχει. Στο χώρο του πάρτι υποδοχής των πρωτοετών, που δε γινόταν υπό την αιγίδα της σχολής, υπήρχαν τουλάχιστον 750 άτομα, είπε ακόμη ο αρχηγός της αστυνομίας.
