Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Η πρόκληση είναι ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών» δήλωσε στο CNN ο σερίφης της Κομητείας, Λι Τζέι Τζόουνς σοκαρισμένος από το μέγεθος της καταστροφής.

Στο ιατρικό κέντρο της ανατολικής Αλαμπάμα μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 40 τραυματίες, ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός θα αυξηθεί.

Ημέρα καταστροφής για την Αλαμπάμα

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια σπιτιών και εταιρειών στην Κομητεία, όπου υπάγεται διοικητικά η μεγαλύτερη πόλη της Αλαμπάμας, η Όμπερν.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Κομητεία Λι, Μπιλ Χάρις, εξέφρασε φόβους λίγες ώρες νωρίτερα πως ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί.

«Αυτή είναι μια μέρα καταστροφής για την κομητεία του Λι», δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν θυμάται στη διάρκεια της ζωής του ανάλογη καταστροφή. «Ακόμα βγάζουμε ανθρώπους από τα συντρίμμια», εξήγησε στην εφημερίδα «Birmingham News».

Οι ανεμοστρόβιλοι που «χτύπησαν»« την Αλαμπάμα είναι αποτέλεσμα των σοβαρών καιρικών μεταβολών που καταγράφηκαν την Κυριακή με κατεύθυνση προς την ακτή του Ατλαντικού.

Η καταιγίδα έχει αφήσει περισσότερους από 10.000 κατοίκους χωρίς ρεύμα, χωρίς ενέργεια, σύμφωνα με την«Birmingham News», με τον υδράργυρο να σημειώνει κατακόρυφη πτώση εξαιτίας των ψυχρών ανέμων.

Μέσω twitter ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους κατοίκους της Αλαμπάμας και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα να είναι «προσεκτικοί» και να φροντίσουν να είναι «ασφαλείς», τονίζοντας πως «οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες» που έπληξαν την Πολιτεία είχαν «μεγάλη σφοδρότητα», ενώ προειδοποίησε μπορεί «να έρχονται κι άλλα».