Αθήνα, 24°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
24.7° 22.8°
2 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
27.8° 25.2°
4 BF
56%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
24°C
28.0° 24.4°
4 BF
68%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
2 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
26.9° 26.9°
3 BF
34%
Βέροια
Αίθριος καιρός
28°C
28.2° 28.2°
2 BF
41%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.4° 22.4°
2 BF
31%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
24°C
24.5° 24.5°
1 BF
85%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
26°C
26.9° 25.8°
3 BF
65%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
26°C
26.9° 26.0°
3 BF
48%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
26°C
26.4° 26.4°
3 BF
50%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
24°C
23.7° 23.7°
1 BF
69%
Κεφαλονιά
Ασθενείς βροχοπτώσεις
28°C
27.9° 27.9°
4 BF
74%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
26°C
25.9° 25.9°
3 BF
50%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
27°C
26.6° 25.1°
3 BF
52%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
28°C
27.8° 27.7°
5 BF
64%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
28°C
27.8° 26.6°
0 BF
39%
Καβάλα
Αραιές νεφώσεις
25°C
24.9° 23.3°
2 BF
67%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
24°C
24.2° 24.2°
3 BF
77%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.8° 20.8°
2 BF
48%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
Iran_Usa_1020
(AP Photo/Ben Curtis - Office of the Iranian Supreme Leader via AP, File)

«Μαύρος καπνός» στο Ομάν και στον 4ο γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Δρομολογείται 5ος γύρος συνομιλιών για να επιλυθούν τεχνικά ζητήματα, σύμφωνα με ενημέρωση του Ιράν.

Μετά από τρεις ώρες συνομιλιών μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών αξιωματούχων, κεκλεισμένων των θυρών, βγήκε τελικά «μαύρος καπνός» από την Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Ομάν, αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το Ομάν λειτουργεί ως διαμεσολαβητής των συνομιλιών μεταξύ των δύο κρατών και σήμερα (11/5) πραγματοποιήθηκε ο 4ος γύρος συνομιλιών, από τον οποίο προέκυψε συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, αυτή την στιγμή συζητείται η ημερομηνία διεξαγωγής ενός 5ου γύρου συνομιλιών για να επιλυθούν όπως ανέφερε κάποια τεχνικά θέματα.

«Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την επίλυση τεχνικών θεμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας πως «το αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι ενθαρρυντικά και προσβλέπουμε στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει σύντομα».

Υπενθυμίζεται πως στόχος των συνομιλιών είναι να περιοριστεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με αντάλλαγμα την άρση ορισμένων οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο Ιράν.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα απειλήσει με αεροπορικές επιδρομές αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Από την πλευρά τους, Ιρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι μπορεί να επιδιώξουν την απόκτηση πυρηνικών όπλων, ενώ το Ισραήλ έχει απειλήσει να επιτεθεί στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις αν αισθανθεί απειλή, αυξάνοντας περαιτέρω την ένταση στη Μέση Ανατολή, η οποία ήδη τελεί υπό κρίση.

Στην τέταρτη συνάντηση συμμετείχαν και πάλι ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ.

Παρόλο που είχαν άμεσες συναντήσεις, το μεγαλύτερο μέρος των διαπραγματεύσεων διεξήχθη έμμεσα, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν, Μπάντρ αλ-Μπουσαΐντι, να μεταφέρει μηνύματα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Μαύρος καπνός» στο Ομάν και στον 4ο γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας