Σε 11 ανέρχονται οι άνθρωποι που πνίγηκαν μετά από πλημμύρες δρόμων και υπόγειων διαβάσεων στο Νέο Δελχί, σύμφωνα τους Times of India.
Οι ξαφνικές βροχοπτώσεις αντικατοπτρίζουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς μέσα στον Ιουνίο η χώρα κατέγραψε ένα από τα χειρότερα κύματα υψηλών θερμοκρασιών στην ιστορία του. Προχθές αντιμετώπισε επίσης, τις μεγαλύτερες νεροποντές εδώ και δεκαετίες με τα ποσοστά νερού που καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα να ξεπερνούν το μέσο μηνιαίο ποσοστό.
Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε την κατάρρευση μιας στέγης σε έναν από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του κεντρικού αεροδρομίου του Δελχί, διακοπές ρεύματος και νερού σε τμήματα της πόλης και μαζική κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Σχεδόν 60 πτήσεις ακυρώθηκαν από το κεντρικό αεροδρόμιο του Νέου Δελχί τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας παρακολούθησης πτήσεων Flightaware.
