Τέσσερα από τα 40 νεογέννητα σε μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών κρατικού νοσοκομείου στην κεντρική Ινδία έχασαν τη ζωή τους, αφού χθες βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά, που ύστερα τέθηκε υπό έλεγχο.
Τα υπόλοιπα βρέφη στο νοσοκομείο Κάμλα Νεχρού, στην πολιτεία Μάντια Πραντές, πολλά από αυτά λιποβαρή, μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες, σύμφωνα με τον υπουργό Ιατρικής Εκπαίδευσης, Βισβάς Καϊλάς Σαράνγκ.
«Άλλα παιδιά δέχονται φροντίδα», ανακοίνωσε αργότερα ο ίδιος μέσω Twitter, προσθέτοντας πως διατάχθηκε να διενεργηθεί έρευνα για την πυρκαγιά.
Η τραγωδία προστέθηκε σε σειρά πυρκαγιών σε νοσηλευτικά ιδρύματα στη χώρα, ειδικά σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
Φέτος σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 άνθρωποι, εκ των οποίων 10 το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μαχαράστρα, πολιτεία η οποία γειτνιάζει με τη Μάντια Πραντές.
