Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αυτό που φοβόντουσαν οι αρχές του Αφγανιστάν έλαβε χώρα σήμερα (Σάββατο) κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα. 

Όπως μετέδωσε το Reuters, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, από βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχθηκε σε μια περιοχή βόρεια της αφγανικής πρωτεύουσας Καμπούλ. 

Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι δέκα πολίτες και πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ο βομβιστής επιχείρησε να εισέλθει σε εκλογικό τμήμα, ενώ πάνω από 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή. 

Οι Ταλιμπάν είχαν προειδοποιήσει…

Η παραπάνω επίθεση φέρεται να είναι η πιο σημαντική από μία σειρά περιστατικών μικρότερης κλίμακας που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, με συνέπεια δεκάδες άνθρωποι να βρουν τον θάνατο σε ολόκληρη τη χώρα. 

Εάν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι μαχητές των Ταλιμπάν είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες να μη συμμετάσχουν στις εκλογές, τονίζοντας ότι θα προβούν σε επιθέσεις. 

Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα, τα οποία έμειναν ανοιχτά περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ανθρώπους που ήταν σε ουρές και ήθελαν να ψηφίσουν.