Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ανείπωτη τραγωδία από έκρηξη βυτιοφόρου, για ακόμα μία φορά, στη Νιγηρία, καθώς τουλάχιστον 98 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 69 τραυματίστηκαν.

Το δυστύχημα έγινα το πρωί του Σαββάτου, όταν βυτιοφόρο που μετέφερε 60.000 λίτρα βενζίνης ανατράπηκε σε δρόμο, που συνδέει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Αμπούτζα με την πόλη Καντούν, και πλήθος κόσμου έσπευσε να μαζέψει βενζίνη που διέρρεε.

Τον περασμένο Οκτώβριο, 170 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε παρόμοιες συνθήκες, μετά την ανατροπή βυτιοφόρου με καύσιμα στην πολιτεία Τζιγκάουα. Έναν μήνα νωρίτερα, τουλάχιστον 59 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την έκρηξη που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα με άλλο φορτηγό στην πολιτεία του Νίγηρα.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, με πληθωρισμό άνω του 30% που τροφοδοτούν ιδίως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Μπόλα Τινούμπου, στην εξουσία από τον Μάιο του 2023. Η τιμή των καυσίμων έχει πενταπλασιαστεί σε 18 μήνες και είναι πλέον απλησίαστα για πολλούς.