Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Αίγυπτο, μια πολυκατοικία κατέρρευσε σε συνοικία της πρωτεύουσας της χώρας, με πέντε νεκρούς και 24 τραυματίες.

Σύμφωνα με το κυβερνείο του Καΐρου, «η αίθουσα κρίσεων ενημερώθηκε στις τρεις τα ξημερώματα για την κατάρρευση ενός κτιρίου που αποτελείτο από υπόγειο, ισόγειο και εννέα ορόφους» στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Γκεσρ Σουέζ, στην περιοχή της Ηλιούπολης, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Κατά την ίδια πηγή, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

Τα ξημερώματα, αρχές ασφαλείας διέσωσαν ένα εξάχρονο κορίτσι, των οποίων όμως οι γονείς αγνοούνται.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στο Κάιρο, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει συγκροτήσει μια τεχνική επιτροπή για να επιθεωρήσει τα κοντινά κτίρια και να διαπιστώσει εάν έχουν υποστεί βλάβες από την κατάρρευση.

Λόγω της κακής κατάστασης των κτιρίων, αλλά και της μη τήρησης της νομοθεσίας στη δόμηση, πολλά οικοδομήματα έχουν καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια στην Αίγυπτο, με δεκάδες θύματα.