Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένοπλη επίθεση από πειρατές δέχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το ελληνόκτητο τάνκερ «MINERVA VIRGO» το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο είχε 22 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων οι 6 Ελληνες, οι οποίοι όμως αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η επίθεση πρόλαβαν και μπήκαν στο δωμάτιο ασφαλείας. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τελικά οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν μόνο ένα μέλος του πληρώματος από τις Φιλιππίνες, ο οποίος δεν κατάφερε να μπει εγκαίρως στο ειδικό δωμάτιο. Και οι 21 ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ολλανδία και επρόκειτο να καταπλεύσει αύριο Παρασκευή στο λιμάνι του Λάγος της Νιγηρίας. Εχει ναυπηγηθεί το 2006 , έχει μήκος 183 μέτρα και πλάτος 32.25 μέτρα.