Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστη αγορά της πρωτεύουσας της Σομαλίας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων και 10 τραυματίες. Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, οι αρχές την αποδίδουν στην οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση ήταν τόσο ισχυρή ώστε διαλύθηκαν πάγκοι και καταστήματα στην αγορά της περιοχής Μαδίνα.
Επίσης εκπρόσωπός της τόνισε ότι ο πρώτος απολογισμός με 15 νεκρούς και 10 τραυματίες μπορεί να αλλάξει, διότι πολλοί από τους τραυματίες φέρουν «τρομακτικά» τραύματα.
Την ευθύνη της επίθεσης δεν έχει αναλάβει κανείς ακόμη. Ωστόσο όλα δείχνουν πως πρόκειται για την οργάνωση ΑΛ-Σαμπάμπ, η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.
Παρά το γεγονός ότι οι αρχές διεξάγουν αγώνα για την εξουδετερώσουν, η Αλ-Σαμπάμπ συνεχίζει να κάνει επιθέσεις, έχοντας προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους μόνο τον τελευταίο χρόνο.
Επιπλέον, η οργάνωση έχει αποκηρύξει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Σομαλίας Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ -που έχει διπλή υπηκοότητα, σομαλική και αμερικανική- ως αποστάτη, και απειλεί κάθε πολίτη που τον υποστηρίζει.
