Η απελπισία των κατοίκων της Γάζας όπου οι ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και φάρμακα είναι τεράστιες συνιστούν την κυρίαρχη είδηση του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου, ενώ άλλα θέματα που ξεχωρίζουν είναι το χάπι που μειώνει στο ήμισυ τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού και η απουσία Ερντογάν στην χθεσινή επίσκεψη Μπίνκεν στην Άγκυρα.
Στη Βρετανία ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Η απελπισία στη Γάζα : Ο καθένας επικεντρώνεται στην επιβίωση» και υπογραμμίζει ότι τα καταφύγια του ΟΗΕ στη Γάζα είναι τόσο κορεσμένα ώστε είναι αδύνατον καταμετρηθούν όσοι Παλαιστίνιοι χρειάζονται φαγητό, νερό τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά ανακοινώνουν οι αρχές του διεθνούς οργανισμού ενώ διαρκώς καταφθάνουν χιλιάδες άνθρωποι για να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες που μαίνονται μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς. Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματούχου του ΟΗΕ στην εφημερίδα πρόκειται για μια απολύτως τρομακτική κατάσταση καθώς δεν υπάρχει καν χώρος για ύπνο, ενώ υφίσταται μια τουαλέτα για κάθε 800 ανθρώπους, δεν υπάρχει ψωμί, ούτε μια εστία για να μαγειρέψουν, ενώ το νερό που πίνουν είναι κατάλληλο μόνο για άρδευση ! Επιπροσθέτως ο αξιωματούχος του ΟΗΕ τονίζει ότι είναι αδύνατον να υπολογιστεί ο αριθμός των ατόμων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τις λιγοστές εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Σύμφωνα τέλος με νοσοκομειακές πηγές στη Γάζα 10.022 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς μεταξύ των οποίων 4.104 παιδιά. Η Daily Telegraph έχει κεντρικό τίτλο : «Ένα ημερήσιο χάπι μειώνει στο ήμισυ τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού» και στο κύριο άρθρο γράφει ότι οι γυναίκες θα μπορούν να ζουν χωρίς το φόβο της νόσου καθώς το ΕΣΥ θα προσφέρει το χάπι που θα σώσει χιλιάδες ζωές.

Στη Γαλλία η Le Figaro έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Η Ουκρανία σε αδιέξοδο μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης» και στο σχετικό ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι μετά από πέντε μήνες μαχών ο ουκρανικός στρατός δεν έχει καταφέρει να απωθήσει το Ρώσο εισβολέα. Σημειώνει ότι το πολεμικό μέτωπο παραμένει «μπλοκαρισμένο» ενώ την ίδια ώρα το Κίεβο ανησυχεί για τη συνέχιση της παροχής της βοήθειας από τη Δύση. Η Le Monde από την πλευρά της έχει κεντρικό τίτλο : «Ο φόβος και το συναίσθημα απομόνωσης των Εβραίων της Γαλλίας» με το κύριο άρθρο να σημειώνει ότι περισσότερες από 1000 ενέργειες αντισημιτισμού καταγράφηκαν στη Γαλλία από τις 7 Οκτωβρίου οπότε η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και προσθέτει ότι η ανησυχία των Εβραίων εντείνεται από ένα συναίσθημα αδιαφορίας της γαλλικής κοινωνίας απέναντι στην άνοδο του αντισημιτισμού.

Στην Γερμανία η Τageszeitung αναφέρεται στη χθεσινή επίσκεψη Μπλίνκεν στην Άγκυρα και επισημαίνει ότι από τη συνάντηση απουσίαζε ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος αποφάσισε να μην υποδεχθεί τον Αμερικανό υπουργό. Κατά την εφημερίδα η στάση αυτή του Τούρκου προέδρου συνιστά «μία εσκεμμένη προσβολή», η οποία οδήγησε τις συζητήσεις να αναλωθούν «σε μία ανταλλαγή ήδη γνωστών θέσεων». Σημειώνει ότι ο Ερντογάν ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά «μία «ανθρωπιστική παύση» όπως αυτή που επιθυμούν οι Η.Π.Α. δεν του φτάνει ούτε στο ελάχιστο». Αντιθέτως, συντάσσεται «με τον βασιλιά της Ιορδανίας και τον πρωθυπουργό του Ιράκ, καταδικάζοντας την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας ως έγκλημα πολέμου δίχως να διστάζει «να υποστηρίξει ανοιχτά τη Χαμάς, παρατηρεί από την πλευρά της ΤΑΖ και σημειώνει ότι «ο Ερντογάν απομακρύνει ολοένα και περισσότερο την Τουρκία από τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ και η άρνησή του να υποδεχθεί τον Άντονι Μπλίνκεν δεν συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων».

Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Ο ισραηλινός στρατός έχει κόψει τη Γάζα σε δυο περιοχές» και αναφέρει ότι η πόλη έχει περικυκλωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις με το Τελ Αβίβ να ανακοινώνει ότι οι στρατιωτικές ενέργειές του καθιστούν δυσκολότερο τον έλεγχο της Χαμάς στην περιοχή.
