Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

«Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες – αργότερα», αναφέρει ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του και προσθέτει: «Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια».

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές της ουκρανικής πρωτεύουσας, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο, επιβεβαιώνουν και δημοσιογράφοι του AFP.  Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

►Νωρίτερα, η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης στην ουκρανική πρωτεύουσα μετέδωσε ότι το κτίριο που επλήγη από πυραυλική επίθεση είναι μία πολυκατοικία εννέα ορόφων, η οποία βρίσκεται δίπλα σε μία ήδη κατεστραμμένη από βομβαρδισμό του περασμένου Απριλίου. Από τα ερείπια ανασύρθηκε ένας νεκρός, ενώ βαριά τραυματίστηκε εξάχρονο κορίτσι και ελαφρύτερα η μητέρα της. Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων. Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ακούστηκαν δύο εκρήξεις στην ανατολική πλευρά του Κιέβου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν άλλες πληροφορίες.