Η μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρομικών στη Βρετανία τα τελευταία 30 χρόνια, οι διαβουλεύσεις του Μακρόν με τα άλλα κόμματα μετά την εκλογική του αποτυχία και η μερική επιστροφή της Γερμανίας στο λιθάνθρακα συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στη Βρετανία ο Independent έχει κεντρικό τίτλο : «Τα συνδικάτα κατηγορούν τους υπουργούς ότι μπλοκάρουν τη συμφωνία πληρωμής των σιδηροδρομικών» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι τα συνδικάτα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εμποδίσει την επίτευξη λύσης στις συνομιλίες κυβέρνησης σιδηροδρομικών υπαλλήλων καθώς η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων 30 ετών βρίσκεται σε εξέλιξη με περίπου το 80% των δρομολογίων να έχει ακυρωθεί. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Η Λε Πεν θριαμβευτής μετά τα «σεισμικά» της κέρδη» στις εκλογές της περασμένης Κυριακής τις οποίες κέρδισε τις περισσότερες βουλευτικές έδρες στην ιστορία του κόμματός της.
Στη Γαλλία, η Liberation έχει κεντρικό τίτλο : «Εισερχόμαστε στο παράξενο» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι το κόμμα του Μακρόν «Μαζί» καταποντίστηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα να δίνει τροφή σε πολλά σενάρια βάσει των οποίων η χώρα θα εξέλθει από την πολιτική κρίση. Η Le Monde από την πλευρά της έχει τίτλο : «Ο Εθνικός Συναγερμός ισχυροποιείται, η Εθνοσυνέλευση στο άγνωστο» με το κύριο άρθρο να σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι μια εξαιρετικά παράξενη κατάσταση επικρατεί στη Γαλλική Δημοκρατία.
τη Γερμανία «Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πριν λίγο καιρό ότι ένας υπουργός από το κόμμα των Πρασίνων θα επέστρεφε στην ουσία στον λιθάνθρακα για να εξοικονομήσει φυσικό αέριο ενώπιον ενός δύσκολου χειμώνα;» διερωτάται σε άρθρο της η Frankfurter Rundsschau. Επισημαίνει όμως ότι η μείωση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream I οδηγεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας και Περιβάλλοντος Ρόμπερτ Χάμπεκ σε αυτήν την "πικρή", δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση. Σημειώνει ότι οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι προς το παρόν γεμάτες κατά 56%", αλλά αυτό επαρκεί μόνο για τέσσερεις ως έξι πολύ κρύες εβδομάδες του χειμώνα, και μετά η χώρα απειλείται από ενεργειακή στενότητα" υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Οι θάνατοι από κορονοϊό σε νέο χαμηλό παρά το γεγονός ότι οι μολύνεις αυξάνονται», ενώ σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της έχει τίτλο : «Η ισραηλινή κυβέρνηση καταρρέει πυροδοτώντας πέμπτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε μια τριετία».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας