Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέστησε σήμερα την επέκταση της χρήσης μειωμένης δόσης του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech για την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η σύσταση αυτή έρχεται μετά τη συνάντηση της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (SAGE) για την ανοσοποίηση, την περασμένη Τετάρτη, για την αξιολόγηση του εμβολίου, που επί του παρόντος συνιστάται για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η συνιστώμενη δόση για τον νεότερο πληθυσμό είναι 10 μικρογραμμάρια αντί για 30 μικρογραμμάρια που προσφέρονται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα (5-11) βρίσκεται στην ομάδα χρήσης χαμηλότερης προτεραιότητας για εμβολιασμό, εκτός από τα παιδιά που έχουν συννοσηρότητες», δήλωσε ο πρόεδρος της SAGE, Αλεχάντρο Κραβιότο.

Το πάνελ συνέστησε επίσης ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την Covid-19 θα πρέπει να χορηγούνται 4 έως 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας όπως ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Πηγή: Reuters