Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η αυστηροποίηση των μέτρων στη Βρετανία απέναντι στη παραλλαγή Όμικρον, η συζήτηση και οι διαφωνίες απέναντι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην Ευρώπη και η χθεσινή τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν-Πούτιν για την αποκλιμάκωση της ένταση στην Ουκρανία αποτελούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.    

Στη Βρετανία ο Independent γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Ο Τζόνσον αυστηροποιεί τα μέτρα προκειμένου να καταστείλει την παραλλαγή Όμικρον με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έλαβαν συμβουλές να εργάζονται από το σπίτι ως μέρος του σχεδίου Β με στόχο την καταπολέμηση της παραλλαγής Όμικρον του κροονοϊου. Τονίζει ακόμη ότι ο πρωθυπουργός επέβαλλε και άλλους περιορισμούς όπως τη υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πολυσύχναστους χώρους όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Η Στράτον παραιτείται για το βίντεο που αφορά στην Ντάουνινγκ Στρίτ» και επισημαίνει ότι η πρώην εκπρόσωπος τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού απολογήθηκε χθες και ανακοίνωσε την παραίτησή της σχετικά με το βίντεο του δικτύου ITV στο οποίο γελώντας παραδέχεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, οπότε όλη χώρα ήταν σε αυστηρή καραντίνα, έγινε πάρτι με δεκάδες άτομα στην πρωθυπουργική κατοικία χωρίς να τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 9.12.2021

Στη Γαλλία η Le Monde έχει κεντρικό τίτλο : «Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών, η μεγάλη ευρωπαϊκή συζήτηση»  και στο κύριο άρθρο υπογραμμίζει ότι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού απέναντι στην Covid την οποία συνέστησε η πρόεδρος της Κομισιόν ως ένα ενδεικνυόμενο μέτρο κυριαρχεί στις συζητήσεις με Αυστρία Πολωνία και Ελλάδα να τηρούν μια αυστηρή στάση στο ζήτημα, ενώ τονίζει ότι στη Γερμανία το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι 69% παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Προσθέτει ότι Βέλγιο εμφανίζεται ακόμη διστακτικό, ενώ η Τσεχία αποφάσισε να μην προχωρήσει στο μέτρο αυτό. Σε άλλο πρωτοσέλιδο άρθρο αναφέρει : «Μπάιντεν και Πούτιν αποφάσισαν στη χθεσινή τους τηλεδιάσκεψη να επιχειρήσουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία». Στο έτερο θέμα της η εφημερίδα φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα 20 χρόνια της εισδοχής της Κίνας στον Παγκόσμιος Οργανισμό Εμπορίου και έχει τίτλο «Τα 20 χρόνια που προώθησαν την Κίνα».

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 9.12.2021

Στη Γερμανία η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο : «Τέλος εποχής» τονίζει ότι «με την εκλογή του Όλαφ Σολτς ως καγκελάριου φθάνει και τυπικά στο τέλος της η εποχή Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην εξουσία».  Η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει ολοσέλιδο απολογισμό των πεπραγμένων της πρώτης Γερμανίδας καγκελαρίου παραθέτοντας σημαντικούς σταθμούς, πολιτικές επιτυχίες, αλλά και παραλείψεις της, όπως είχε γραφεί πολλές φορές, ισχυρότερης γυναίκας στον κόσμο. Αναφορά στο άρθρο γίνεται και στην Ελλάδα και τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις τον Ιούλιο του 2015 στις Βρυξέλλες, όπου ουσιαστικά επισφραγίστηκε η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 9.12.2021

Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν κεντρικό τίτλο : «Η Pfizer προτείνει ενισχυτικά εμβόλια κατά της παραλλαγής Όμικρον» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι η εταιρία ανακοίνωσε βάσει των πρώτων ερευνών της ότι μια Τρίτη δόση του εμβολίου της προσφέρει σημαντικά περισσότερη ασφάλεια απέναντι στη νέα παραλλαγή Όμικρον προσθέτοντας ότι οι δυο δόσεις μάλλον δεν επαρκούν.