Η επίθεση των Συντηρητικών στον πρόγραμμα του ηγέτη των Εργατικών Κόρμπιν, η νίκη του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία καθώς και η παραίτηση του προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες, αποτελούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας που γράφουν πρωτοσέλιδα στο διεθνή Τύπο.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους «Τα κόμματα συγκρούονται για τους ισχυρισμούς Κόρμπιν ότι θα δαπανήσει ένα τρισεκατομμύριο λίρες» και στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι Συντηρητικοί προειδοποίησαν χθες ότι η χώρα θα βρεθεί σε οικονομική κρίση μέσα σε λίγους μήνες, εάν οι Εργατικοί πάρουν την εξουσία και ο Κόρμπιν πραγματοποιήσει τις εξαγγελίες του. Ακόμη οι Τόρις ισχυρίστηκαν ότι ο Κόρμπιν θα επιτρέψει την ανεξέλεγκτη και χωρίς περιορισμούς μετανάστευση στη Βρετανία, ενώ ο Νάιτζελ Φάρατζ δέχεται πιέσεις να αποσύρει τους υποψηφίους του σε περιοχές όπου το Κόμμα του Brexit καταγράφει υψηλότερα ποσοστά από τους Συντηρητικούς.
Στη Γαλλία, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία αποτελεί το πρώτο θέμα στην εφημερίδα Le Figaro η οποία έχει τίτλο «Η Ισπανία απειλείται με πολιτικό αδιέξοδο» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ έχασε το εκλογικό στοίχημα της Κυριακής καθώς η Άκρα Δεξιά κέρδισε έδαφος και πλέον αναμένονται διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, κάτι το οποίο φαντάζει ακόμη εξαιρετικά δύσκολο καθώς δεν «βγαίνουν» οι συμμαχίες. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή διαδήλωση κατά της ισλαμοφοβίας που έγινε στο Παρίσι στην οποία μετείχαν περί τις 13.000 άτομα.
Στη Γερμανία, ένα από τα κυρίαρχα θέματα στα σχόλια του σημερινού Τύπου είναι ηνίκη του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ στις χθεινές βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.
Η Tagesspiegel αναμένει εξαιρετικά δύσκολο σχηματισμό κυβέρνησης: «Μετά και από αυτή την αναμέτρηση δεν αναμένεται σαφής συσχετισμός δυνάμεων. Ο εντεινόμενος κατακερματισμός του πολιτικού τοπίου αναγκάζει τα κόμματα να συνάψουν πολιτικές συμφωνίες ακόμη και με εκείνους που δεν θέλουν. Σε αυτό απέτυχαν όμως μέχρι στιγμής οι σοσιαλδημοκρατικού προσανατολισμού Σοσιαλιστές της Ισπανίας. Εάν τα ισπανικά κόμματα δεν συνετιστούν επιτέλους, τότε μπορεί να γίνουν σύντομα και πάλι εκλογές. Από την κατάσταση αυτή επωφελείται μέχρι σήμερα κυρίως το εθνολαϊκιστικό κόμμα Vox».
Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει από την πλευρά της : «Σε αντίθεση με τους δυο τελευταίους προεκλογικούς αγώνες όταν Σοσιαλιστές και Συντηρητικοί ήθελαν να κινητοποιήσουν τα άκρα του πολιτικού φάσματος, αυτή τη φορά επιχείρησαν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους του κέντρου. Η ρητορική ήταν αρκετά πιο μετριοπαθής ενώ υπήρξε και μεγαλύτερη προγραμματική σύγκλιση. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένει κανείς τη συγκρότηση ενός μεγάλου συνασπισμού στα πρότυπα της Γερμανίας. Παρά ταύτα μπορεί να υπάρξει συνεργασία στην επίλυση επί μέρους ζητημάτων. Διότι η Ισπανία, που εδώ και τέσσερα χρόνια κυβερνάται από υπηρεσιακές κυβερνήσεις, έχει μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο τα όποια θετικά μηνύματα δεν θα ωφελήσουν όσο οι πρωταγωνιστές δεν συμφωνουν σε ένα σχέδιο για την επίλυση της καταλανικής κρίσης».
Στις ΗΠΑ τέλος, η Washington Post έχει τίτλο «Οι διαδηλώσεις οδηγούν σε παραίτηση τον Έβο Μοράλες» με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει ο πρόεδρος της Βολιβίας υπέβαλλε χθες την παραίτησή του υπό το βάρος των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και λόγω της απόσυρσης της στήριξης που του παρείχε ο Στρατός, μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της λατινοαμερικανικής χώρας και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών ότι στις εκλογές του περασμένου μήνα υπήρξε νοθεία.
