Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομοφώνως την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Μεταξύ των κυρώσεων συμπεριλαμβάνονται οι περιορισμοί σε εξαγωγές ύψους άνω του ενός δισ. δολαρίων.
Οι κυρώσεις αυτές αποσκοπούν στην αύξηση της οικονομικής πίεσης στην Πιονγιάνγκ, προκειμένου η τελευταία να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά και τα πυραυλικά της προγράμματα. Οι κυρώσεις έρχονται μετά τις πρόσφατες επιτυχείς δοκιμές της Βόρειας Κορέας με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που φέρονται ικανοί να πλήξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το ψήφισμα του Συμβουλίου απαγορεύει στη Βόρεια Κορέα να εξάγει προϊόντα άνθρακα, σιδήρου, μολύβδου και θαλασσινών που εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των συνολικών εξαγωγών της χώρας, που συνολικά εκτιμάται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
