Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ειδήσεις έβγαλε η σημερινή παρέμβαση του υπουργού Υγείας στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής του Γιώργου Αυγερόπουλου στον Αθήνα 9,84, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι κάνει πίσω στο θέμα της εκχώρησης του DNA νεογνών σε ιδιωτικές εταιρείες, μετά από το μπαράζ των αποκαλύψεων από τους Reporters United και την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένοι οι ρεπόρτερς που υπογράφουν τις αποκαλυπτικές έρευνες Χριστόφορος Κάσδαγλης και Δέσποινα Παπαγεωργίου, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να παρεμβαίνει στη συζήτηση.

Ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε των επιλογών του, όμως κατέληξε στο εξής: Η αλληλούχιση του ανθρώπινου γονιδιώματος μπορεί και να οδηγήσει στην μεγαλύτερη επανάσταση της ιατρικής επιστήμης των τελευταίων αιώνων. Σε αυτή την πορεία η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απούσα. Το εάν δεν θα προχωρήσει το συγκεκριμένο, μπορώ να σας το πω τώρα γιατί δεν έχω λόγο να σας το κρύψω: Φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει αυτό. Δεν μπορεί να γίνει.

Η δήλωση αυτή αποτελεί σαφέστατη υποχώρηση από τον κ. Γεωργιάδη, ωστόσο, απομένει να διευκρινιστεί τι ακριβώς σημαίνει η αναφορά «δεν θα προχωρήσει αυτό». Ανακαλείται πλήρως η απόφαση, «παγώνει» το ζήτημα λόγω νομικών κωλυμάτων ή κάτι άλλο;  Ακούστε ΕΔΩ τη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που υπογραμμίζεται είναι η οπισθοχώρηση του υπουργού Υγείας και, πλέον, αναμένουμε περαιτέρω διευκρινίσεις εν καιρώ.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ιδιωτικοποιεί τον έλεγχο του DNA των νεογνών

Η μη απάντηση για την εκχώρηση του DNA των νεογνών

Τις απαντήσεις τις δίνει η Προγραμματική Σύμβαση

Το σκάνδαλο του DNA των νεογνών με απλά λόγια

Το έσχατο επιχείρημα του Αδωνη Γεωργιάδη!

Η ανάρτηση του Γιώργου Αυγερόπουλου