Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, παρά την αυστηροποίηση των μέτρων με το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής πριν μια εβδομάδα, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών δεικτών θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα τρεις ασθενείς με Covid-19 από την Δράμα μεταφέρονται με C-130 και μέσα στην ειδική κάψουλα από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα για να διακομιστούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά.

Την ίδια το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς εμφανή είναι τα σημάδια πίεσης στα νοσοκομεία της. 

Όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.» (SOS για ΜΕΘ και στην Αττική), διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου προκειμένου να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ Covid, ενώ οι γιατροί του Τμήματος Covid του «Λαϊκού» εκπέμπουν SOS.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι διασωληνώσεις κατέγραψαν νέο αρνητικό ρεκόρ φτάνοντας συνολικά τις 597.

Ραγδαία παραμένει και η αύξηση των θανάτων, αφού χθες ακόμα 87 συμπολίτες μας κατέληξαν με αποτέλεσμα πλέον η χώρα να μετρά 1.902.

Τέλος, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 97.288 με τα 2.152 να καταγράφονται μόλις το προηγούμενο 24ωρο.