Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Διανύοντας ένα 24ωρο με αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων ο κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίσθηκε αρκετά εκνευρισμένος στην καθιερωμένη ενημέρωση για τη διασπορά του κορονοϊού εκφράζοντας την έντονη αντίδραση του ακόμα και στην υπόνοια να ληφθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

«Είμαστε μακριά. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα που έχουμε, διότι πίσω από κάθε lockdown υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τον οικογενειακό προγραμματισμό του καθενός, υπάρχουν ζητήματα επιβίωσης» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώντας παράταση των μέτρων μόνο στις πύλες εισόδου της χώρας έως τις 12 Οκτωβρίου.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c62icu0ylzw9-st

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις πτήσεις από το εξωτερικό, από τις 3 Οκτωβρίου και μέχρι τις 12 του ίδιου μήνα οι επιβάτες των πτήσεων από την Πολωνία πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους, προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τους επιβάτες των πτήσεων από Τσεχία.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου η υποχρέωση των επιβατών των πτήσεων από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους, προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα.

Επισημαίνεται ότι για τρίτη συνεχή εβδομάδα οι νέες ημερήσιες διαγνώσεις παραμένουν πανελλαδικά σε επίπεδο άνω των 300 ατόμων, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν το φράγμα των 400 για δεύτερη φορά το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

«Η παρούσα κατάσταση συνεχίζει να απαιτεί πολύ αυξημένη επαγρύπνηση» ανέφερε ο υφυπουργός καλώντας του πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα: «Μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής».