Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΛ νοσηλεύεται μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Η νεαρή γιατρός εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.
Να θυμίσουμε πως χθες καταγράφηκαν 196 άτομα από τα οποία 82 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μεγάλο ποσοστό (45%) των κρουσμάτων αφορά ανθρώπους κάτω των 40 ετών.
Στο μεταξύ, ανησυχητικό είναι το γεγονός της αύξησης των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και φτάνουν τους 26. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
