Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αν και κρίνουν ελεγχόμενη την κατάσταση, εντούτοις κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται προβληματισμένοι από τα φαινόμενα χαλάρωσης και την ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε από σήμερα να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, για εργαζόμενους και κοινό, πλην των εκκλησιών. Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Mε υποχρεωτική τη μάσκα θα διεξάγονται από σήμερα και οι συνεδριάσεις της Βουλής, τόσο της Ολομέλειας όσο και των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Σώματος, καθώς ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Τασούλας αποδέχθηκε τη σχετική οδηγία προστασία της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής.

Όπως σημείωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, «θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας» και κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τις συναθροίσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα.

Από σήμερα, Τετάρτη υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες είναι η χρήση μάσκας σε:

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες
  • καταστήματα τροφίμων
  • ιατρεία
  • ασανσέρ
  • καταστήματα λιανικής
  • κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 52 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 11 είναι εισαγόμενα και τα 41 εγχώρια εντοπίζονται: 14 στην Αττική, 9 στη Θεσσαλονίκη, από 4 σε Καβάλα, Αχαΐα, Λέσβο, από 2 σε Μαγνησία, Ημαθία και από ένα σε Χαλκιδική και Εύβοια. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 4,279, ενώ 203 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 8 ασθενείς.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διαπίστωσε με θλίψη, όπως είπε, «πως ο κόσμος δεν έχει πειστεί για τη χρήση της μάσκας. Τον έπεισε μόνο το πρόστιμο. Η ισχυρή σύσταση της ιατρικής κοινότητας αποτελεί ένα σαφές πρέπει», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, στη Μύκονο βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους στα κλαμπ, τα μπαρ και τα beach bar του νησιού, σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους αστυνομικούς να αυξήσουν τους ελέγχους, ακόμα και στα prive party.