• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.2°C / 33.0°C
  4 BF
  40%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.5°C / 34.3°C
  2 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.4°C / 34.3°C
  2 BF
  35%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  31%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 31.3°C
  4 BF
  42%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.9°C / 34.9°C
  2 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 28.7°C
  0 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  2 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 29.3°C
  5 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.3°C / 27.9°C
  4 BF
  47%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 28.4°C
  5 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.5°C / 28.7°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.7°C / 31.9°C
  0 BF
  33%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.5°C / 31.6°C
  2 BF
  43%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.2°C / 28.8°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.4°C / 32.0°C
  3 BF
  34%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.3°C / 30.5°C
  2 BF
  51%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.6°C / 31.1°C
  3 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.1°C / 29.1°C
  1 BF
  48%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εξώδικη διαμαρτυρία για δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

 • A-
 • A+

Λάβαμε από τον επιχειρηματία Αγγελο Μιχαλόπουλο την από 04.01.2022 Εξώδικη Διαμαρτυρία-Πρόσκληση-Δήλωση με την οποία αυτός διαμαρτύρεται για κείμενο που συνέταξε και δημοσίευσε ο συντάκτης Στέργιος Ζιαμπάκας.

«Με μεγάλη έκπληξη, μόλις πληροφορήθηκα, ότι σε άρθρο με ημερομηνία 16.12.2021 που συνέταξε και υπογράφει ο δεύτερος από εσάς και δημοσιεύθηκε στο έντυπο πανελλαδικής εμβέλειας «Εφημερίδα των Συντακτών» και συνεχίζει έκτοτε να είναι αναρτημένο και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας efsyn.gr, μέσα που εκμεταλλεύεται η πρώτη από εσάς, αναφέρονται εντελώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά γεγονότα σε βάρος μου που στόχο έχουν να βλάψουν τη προσωπικότητά μου, καθώς και την φήμη και επαγγελματική μου υπόληψη ως επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, στο παραπάνω άρθρο με τίτλο «’Καμπάνα’ σε επιχειρηματία  νίκη για το περιβάλλον» αναφέρεται, εντελώς ψευδώς, ότι δήθεν είχα ποινική εμπλοκή και καταδικάστηκα σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου. Ειδικότερα αναγράφεται αυτολεξεί, με έντονα μάλιστα γράμματα στην εισαγωγή του άρθρου, ώστε να γίνεται αντιληπτό αμέσως και εύκολα από οποιονδήποτε αναγνώστη, ότι: «Το Τριμελές Πρωτοδικείο Νάξου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή τον Αγγ. Μιχαλόπουλο ...». Το ίδιο επαναλαμβάνεται και στην επόμενη παράγραφο του εν λόγω άρθρου: «Το Τριμελές Πρωτοδικείο Νάξου καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή τον επιχειρηματία Αγγ. Μιχαλόπουλο ...». Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται και πάλι ψευδώς: «Οι ποινές στον επιχειρηματία επιβλήθηκαν χθες, με το δικαστήριο να τον καταδικάζει για παραβιάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας ... Επιπλέον, ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε για παράβαση της νομοθεσίας προστασίας του αιγιαλού και συγκεκριμένα για αυθαίρετες κατασκευές που στερούνταν οικοδομικές άδειες».

Όλα τα παραπάνω είναι παντελώς ψευδή, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ή σε κάθε περίπτωση θα μπορούσατε πολύ εύκολα να μάθετε, είτε διασταυρώνοντας τις πληροφορίες σας, είτε απλώς επικοινωνώντας μαζί μου, όπως θα οφείλατε στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η μόνη αλήθεια είναι ότι ουδέποτε καταδικάστηκα, είτε από το Τριμελές «Πρωτοδικείο» Νάξου, είτε από κανένα άλλο δικαστήριο, ειδικά δε στις 15.12.2021 ούτε υπήρξα κατηγορούμενος και ούτε είχε ασκηθεί οποιαδήποτε ποινική δίωξη εναντίον μου για τα αδικήματα και τις πράξεις που αναφέρετε. Το ανωτέρω μάλιστα συκοφαντικό δημοσίευμα δώσατε την άδεια να αναπαραχθεί και να αναδημοσιευθεί από πλήθος άλλων ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και να πολλαπλασιαστεί η ζημία που έχω υποστεί.

Οι ψευδείς και εν γνώσει σας συκοφαντικοί αυτοί ισχυρισμοί, οι οποίοι έγιναν γνωστοί σε ευρύτατο κύκλο ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, λόγω της μεγάλης αναγνωσιμότητας τόσο της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας σας αλλά και της ηλεκτρονικής της έκδοσης στην ιστοσελίδα efsyn.gr, είναι πασίδηλο ότι είναι δυσφημιστικοί για εμένα και συνιστούν, πέρα από άδικη πράξη, και βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου και συγκεκριμένα την έκφανση αυτής, ως έντιμου και ευυπόληπτου πολίτη αλλά και επιχειρηματία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, για την προστασία της οποίας, όμως, ο νόμος προβλέπει στις διατάξεις των άρθρων 57 και 59 του ΑΚ την αξίωση μου προς άρση της προσβολής και παράλειψής της στο μέλλον, καθώς και επιπλέον αξίωσή μου για αποζημίωση προς ικανοποίηση για την ηθική βλάβη από την προσβολή που υφίσταμαι.

Εξάλλου, στις περιπτώσεις προσβολής της προσωπικότητας με δημοσιεύματα του τύπου ισχύουν πέραν των ως άνω διατάξεων του Αστικού Κώδικα και οι ειδικές διατάξεις του νόμου 1178/1981 «περί αστικής ευθύνης του τύπου», που καθιερώνουν μεταξύ άλλων την αντικειμενική ευθύνη του ιδιοκτήτη εντύπου σε πλήρη αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη στην περίπτωση αυτή, που ο συντάκτης του δημοσιεύματος φέρει υποκειμενική ευθύνη για το επιλήψιμο δημοσίευμα.

Για την παραπάνω παράνομη και προσβλητική συμπεριφορά σας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα και σας ΚΑΛΩ όπως:

α) Η πρώτη από εσάς σύμφωνα με τη διάταξη της § 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, ως ισχύει, όπως εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, από την παραλαβή της παρούσας, να αποκαταστήσετε την προσβολή της προσωπικότητάς μου με καταχώρηση σε φύλλο της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας σας και στην ίδια θέση με τα επιλήψιμο δημοσίευμα, καθώς και στην ιστοσελίδα σας efsyn.gr από την οποία προφανώς θα «κατεβάσετε» το προηγούμενο συκοφαντικό, του πλήρους κειμένου της παρούσας εξώδικης διαμαρτυρίας - πρόσκλησης-δήλωσής μου και να μου κοινοποιήσετε το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης.

Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα των δέκα ημερών παρέλθει άπρακτο ή δεν δημοσιευθεί το ανωτέρω κείμενο κατά τα οριζόμενα στο νόμο (§ 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981), χωρίς τροποποιήσεις του περιεχομένου του και χωρίς αποσπασματική επιλογή φράσεων του κειμένου, θα θεωρήσω ότι αρνείσθε να άρετε τις συνέπειες της υπαίτιας και παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς μου και σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου.

β) Ο δεύτερος από εσάς να απέχει από κάθε σε βάρος μου ψευδή και συκοφαντική αναφορά.

γ) Να ενημερώσετε τους διαχειριστές όλων των ιστοσελίδων και εντύπων στους οποίους δώσατε την άδεια να αναπαράξουν το ανωτέρω επίμαχο συκοφαντικό για εμένα δημοσίευμά σας, περί της ψευδότητας αυτού και να τους υποχρεώσετε να το ανακαλέσουν άμεσα, δημοσιεύοντας, επίσης άμεσα, την παρούσα στις ιστοσελίδες τους και στα έντυπά τους, χωρίς τροποποιήσεις του περιεχομένου της και χωρίς αποσπασματική επιλογή φράσεων του κειμένου».


Η απάντηση του συντάκτη

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να διορθώσουμε το εκ παραδρομής λάθος μας κατά τη σύνταξη του επίμαχου δημοσιεύματος. Όντως, δεν καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Άγγελος Μιχαλόπουλος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου. Οι ποινές που αναφέραμε στο δημοσίευμά μας επιβλήθηκαν στην πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας «105 Α.Ε.».

Το δημοσίευμά μας δεν αποσκοπούσε στη συκοφάντηση ή στην προσωπική προσβολή του κ. Μιχαλόπουλου, αλλά στην ενημέρωση του κοινού για μια δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε δια της νομίμου εκπροσώπου της ο επιχειρηματικός φορέας «105 Α.Ε.» για παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας κατά την εκτέλεση έργων στην ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή Κουμπάρα-Διακοφτό της Ίου.

Στέργιος Ζιαμπάκας

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
«Καμπάνα» σε εταιρεία, νίκη για το περιβάλλον
Το Τριμελές Πρωτοδικείο Νάξου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή τη νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρείας «105 ΑΕ», που είχε ξεκινήσει την ανέγερση τουριστικού καταλύματος στο νησάκι-ακρωτήρι...
«Καμπάνα» σε εταιρεία, νίκη για το περιβάλλον
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το πικρό νερό των κερδοσκόπων στρατηγικών επενδυτών στην Ιο
Η Ίος είναι το πρώτο νησί όπου η τουριστική εκμετάλλευση περνάει μαζικά, από τα χέρια των κατοίκων, σχεδόν μονοπωλιακά στα χέρια ανώνυμων εταιρειών.
Το πικρό νερό των κερδοσκόπων στρατηγικών επενδυτών στην Ιο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θωρακισμένη με ακατάλυτη προστασία η Λίμνη Βουλιαγμένης
Με το Π.Δ. του 2003, όπως έδειξε η απόφαση του Εφετείου Πειραιά, η Λίμνη είναι ακατάλυτα θωρακισμένη απέναντι σε οποιονδήποτε νόμο που υπονομεύει τη σπάνια φυσική ιδιοσυστασία της.
Θωρακισμένη με ακατάλυτη προστασία η Λίμνη Βουλιαγμένης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο δρόμος του αγώνα φτάνει στα δικαστήρια
Η εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική άνοιξε χθες με συλλαλητήριο στην Ιερισσό, συνεχίζεται αύριο με κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, οπότε...
Ο δρόμος του αγώνα φτάνει στα δικαστήρια
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αδειάζουν βόθρους στην Πικροδάφνη!
Τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία περιοίκων και κολυμβητών από την παράνομη απόρριψη βοθρολυμάτων, είτε αυτοτελώς είτε μέσω αγωγών ομβρίων της ΕΥΔΑΠ, στο ρέμα της Πικροδάφνης, το οποίο έχει ετήσια, μόνιμη ροή,...
Αδειάζουν βόθρους στην Πικροδάφνη!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
(Ιχθυο)καλλιέργεια «πολεμικού» κλίματος
​«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Το μότο των Θεσσαλονικέων που προτιμούν τον γειτονικό νομό για τα φυσικά του κάλλη βρίσκει την εφαρμογή και στην ιστορία που ακολουθεί. Στη Σιθωνία χρόνια μαίνεται ένας «πόλεμος»...
(Ιχθυο)καλλιέργεια «πολεμικού» κλίματος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας