Στην εκκένωση των τριών στεγαστικών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη από την αστυνομία έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ότι θα καταθέσει -όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις- μηνυτήρια αναφορά για τους κατειλημμένους χώρους που ανήκουν στον δήμο και οι οποίοι προσφέρουν στέγη σε πρόσφυγες.
Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να ανεχθεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ιστορικά κτίριά του», ότι δεν έχει αντιδράσει «κανείς και κυρίως το υπουργείο, που έχει και την ευθύνη», ενώ ισχυρίστηκε ότι στα κτίρια αυτά οι πρόσφυγες στεγάζονται «κάτω από άθλιες συνθήκες».
«Οι άνθρωποι αυτοί δεν αξίζουν αυτή την τύχη αλλά ούτε και η πόλη αυτή την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση» είπε, προσθέτοντας ότι «ο Δήμος Αθηναίων δεσμεύεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε πρόσφυγα έχει ανάγκη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με ευθύνη, με οργάνωση και με μέθοδο».
Αλλά η «Εφ.Συν.» έχει καταγράψει πως παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της στέγης των προσφύγων δεν μπορεί να λυθεί με στεγαστικές καταλήψεις και παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην καθημερινή λειτουργία των κατειλημμένων αυτών κτιρίων, πρόκειται βέβαια για χώρους που πραγματικά δίνουν μια ανάσα φιλοξενίας στις προσφυγικές οικογένειες, για χώρους όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες και μαθήματα γλωσσών, για χώρους που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ανακούφιση στο προσφυγικό δράμα.
