Στον αποκλεισμό στο ρεύμα της εισόδου και της εξόδου από τη χώρα στο τελωνείο των Ευζώνων, προχώρησαν στις 12 μ.μ. αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς με περίπου 30-40 τρακτέρ.
Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους, τις εκκρεμείς πληρωμές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και των ενισχύσεων της βιολογικής κτηνοτροφίας.
Σε πρώτη φάση οι συγκεντρωμένοι κράτησαν το τελωνείο κλειστό έως τις 2 μ.μ., αλλά στη συνέχεια θα αποφασίσουν κατόπιν γενικής συνέλευσης αν ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί.
«Νιώθουμε ότι μας έχουν κοροϊδέψει. Για τον ΟΓΑ, που εμείς τον θέλουμε αυτόνομο και η κυβέρνηση προσπαθεί να τον μετατρέψει σε κάτι άλλο και για τις ασφαλιστικές μας εισφορές, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων του νομού, Χρήστος Σολομωνίδης.
«Σκεφτείτε ότι για το δεύτερο εξάμηνο μάς ζητούν 650 ευρώ εισφορές, από περίπου 450 ευρώ μέχρι πρόσφατα. Επίσης αντιδρούμε για τις εκρεμείς πληρωμές από το πετρέλαιο -ο ειδικός φόρος κατανάλωσης μας οφείλεται από το 2013- και τη βιολογική κτηνοτροφία», τόνισε.
