Λύνουν κάβους στις 6 το πρωί τα πλοία όλων των κατηγοριών μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ να λήξει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει το πρωί της Πρασκευής. Έτσι από τις 6 το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Η ΠΝΟ αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασής της εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους ναυτεργάτες που «μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης». Ευχαριστεί επίσης και τα υπόλοιπα σωματεία που συγχρονίστηκαν με την απεργία της ΠΝΟ αλλά και το επιβατικό κοινό για την κατανόηση που έδειξε στο δίκαιο αγώνα τους.
Η διοίκηση της ΠΝΟ και σύσσωμος ο κλάδος των ναυτεργατών προειδοποιεί τους υπευθύνους ότι ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε. H απεργία τους ,όπως λένε οι ναυτεργάτες,ναι μεν λήγει αύριο Τρίτη στις 6 το πρωί, πλην όμως ο αγώνας συνεχίζεται και οι σημαίες δεν υποστέλλονται.Τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλυθήκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά αντίθετα γιγαντώθηκαν.
Η Ομοσπονδία καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν βρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο νέο κάλεσμα της Ομοσπονδίας. “Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα”.
* Η ΛΑΝΕ A. E ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ¨Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 05 θα επανέλθει στα δρομολόγια του: ΤΡΙΤΗ 10 – 5 – 2016 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΝ. 17:00) – ΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ. 00:45 ΤΕΤΑΡΤΗ 11 – 5 – 2016 – ΑΝ. 01:10) – ΚΙΣΣΑΜΟΣ (ΑΦ. 05:10). Ακολούθως το πλοίο θα εκτελεί το εγκεκριμένο του πρόγραμμα από ΤΕΤΑΡΤΗ 11 – 5 – 2016.
Η σχετική ανακοίνωση των μινωϊκών γραμμών για
