Σε συμβολική ολιγόωρη κατάληψη του μεγάρου ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.
Οι σιδηροδρομικοί διαμαρτύρονται κατά της ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ αλλά και τη συνεχή απαξίωση του σιδηρόδρομου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Πάνο Παρασκευόπουλο.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, με το τροχαίο υλικό ν’ αγγίζει τα όρια λειτουργίας, οδηγούν μαθηματικά στην περικοπή επιβατικών δρομολογίων, στην αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες των εμπορευματικών μεταφορών, αλλά και σε επικινδυνότητα για τα στάνταρ ασφάλειας της κυκλοφορίας. Ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων για να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται, αλλά τους οδηγείτε στην ιδιωτικοποίηση χωρίς την ελάχιστη διασφάλιση της ΣΣΕ, η οποία έχει λήξει.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ζητάει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ενώ αναμένεται να εντείνει τις κινητοποιήσεις, πιθανόν με τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μέσα στον μήνα, ενόψει της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΕΣΤΥ, αλλά και του ασφαλιστικού.
