Τέλος σε έναν εφιάλτη έβαλε ένα 12χρονο αγόρι στην Πάτρα, ζητώντας βοήθεια από Το Χαμόγελο του Παιδιού, αποκαλύπτοντας την εκμετάλλευση που –όπως κατήγγειλε– βίωνε από τον ίδιο του τον πατέρα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του οργανισμού, στις 15 Απριλίου η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 δέχθηκε κλήση από τον ανήλικο, ο οποίος ανέφερε ότι εξαναγκαζόταν να πουλάει λουλούδια κατόπιν «εντολής» του πατέρα του, ενώ σε περίπτωση άρνησης δεχόταν σωματική και ψυχολογική βία.
Ο ψυχολόγος που χειρίστηκε την υπόθεση καθησύχασε το παιδί και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του, ζητώντας παράλληλα από ενήλικη γυναίκα που βρισκόταν μαζί του να παραμείνει στο πλευρό του.
Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, με αποτέλεσμα το παιδί να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, ενώ ο οργανισμός παρέμεινε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές.
Συνελήφθη ο πατέρας – Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
Όπως αναφέρει το tempo24.news, ο πατέρας του 12χρονου συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση ανηλίκου.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.
Σε ασφαλές περιβάλλον ο 12χρονος
Το παιδί, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, παραμένει σε ασφαλές περιβάλλον, με Το Χαμόγελο του Παιδιού και τις αρμόδιες υπηρεσίες στο πλευρό του, εν αναμονή των επόμενων ενεργειών.
Η υπόθεση αναδεικνύει τη σημασία της έγκαιρης καταγγελίας, καθώς –όπως τονίζεται– μία και μόνο κλήση ήταν αρκετή για να δοθεί τέλος στο μαρτύριο του παιδιού.
