Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του δίχρονου κοριτσιού που από την Κυριακή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα.
Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι βρισκόταν με τους γονείς του σε πλατεία της περιοχής, όταν διέφυγε της προσοχής τους και βρέθηκε μέσα στο σιντριβάνι για πάνω από 10 λεπτά, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Οι γονείς έχουν συλληφθεί για παραμέληση ανηλίκου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αξονική τομογραφία και η μαγνητική στις οποίες υπεβλήθη το παιδί την Δευτέρα έδειξαν πως δεν παρουσιάζει οίδημα στον εγκέφαλο.
Η μαγνητική τομογραφία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα της αξονικής και να υπάρξει πιο αναλυτική εικόνα της κατάστασης της υγείας του.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι θεράποντες γιατροί το κοριτσάκι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Η εξέδρα και το παραπέσμα έκρυβαν τη θέα
Όπως προκύπτει από τις νεότερες πληροφορίες, μια υπερυψωμένη εξέδρα και ένα μεγάλο παραπέτασμα, που κάλυπτε τη θέα προς το σιντριβάνι, από την πλευρά που κάθονταν οι γονείς, συνέβαλε αρνητικά στην έγκαιρη ανεύρεση της μικρής, όταν αυτή διέφυγε της προσοχής των γονιών της.
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι γονείς φαίνεται να κάθονταν με το παιδί σε μια παρακείμενη καφετέρια. Κάποια στιγμή ο πατέρας της αφαιρέθηκε μιλώντας στο τηλέφωνο ενώ η μητέρα της 2χρονης απασχολήθηκε μιλώντας με μια γνωστή της. Όταν, μετά από λίγα λεπτά, οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του παιδιού την αναζήτησαν όχι στο σιντριβάνι στο οποίο είχε πέσει, αλλά σε άλλο σημείο της πλατείας καθώς αυτό δεν ήταν ορατό λόγω του παραπετάσματος που υπήρχε μπροστά του.
Όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ, οι γονείς χρειάστηκαν 3-4 λεπτά για να κατευθυνθούν προς το εσωτερικό της πλατείας όπου και ο πατέρας εντόπισε το κοριτσάκι να έχει χάσει τις αισθήσεις του μέσα στο νερό. Τότε το τράβηξε μέσα από το νερό, με τον κόσμο να προσπαθεί να προσφέρει πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ και να μεταφερθεί το παιδί, συνοδεία περιπολικού, στο νοσοκομείο.
Αχτίδα αισιοδοξίας από τους γιατρούς
Στον ιατρικό τομέα, ενθαρρυντικά είναι τα νέα μετά την αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη η 2χρονη καθώς δεν εντοπίστηκε οίδημα στον εγκέφαλο. Αυτό είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεδομένου ότι το κοριτσάκι είχε μείνει για σχεδόν μία ώρα χωρίς αναπνοή και επανήλθε χάρη στις προσπάθειες -επί σαράντα λεπτά- των γιατρών να το επαναφέρουν.
