Η κακοκαιρία Byron αρχίζει από σήμερα να εξασθενεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο ο κίνδυνος παραμένει σε κάποιες περιοχές.
Ειδικότερα, στα Τρίκαλα, η Περιφερειακή Ενότητα βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας καθώς ο Πηνειός ποτάμος υπερχείλισε στην ευρεία κοίτη του, στο ύψος του Βαλομανδρίου.
Η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, βρέθηκε στο σημείο για επιτόπια αξιολόγηση της κατάστασης και δήλωσε στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μέχρι στιγμής, αν και οι υδρομετρήσεις παραμένουν σε κρίσιμα επίπεδα.
Όπως μεταδίδει το trikalaola.gr, ο ποταμός έχει κατεβάσει μεγάλο όγκο νερού, ο οποίος διαχέεται στα χωράφια.
112 στη Λάρισα
Παρόμοια φαινόμενα σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου και στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα, με αποτέλεσμα η πολιτική προστασία να καλεί τους κατοίκους των γύρω περιοχών του ποταμού να οδηγηθούν με πορεία προς τα Φάρσαλα για την προσωπική τους ασφάλεια.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
? Αν βρίσκεστε στον οικισμό της #Υπέρειας της Περιφερειακής Ενότητας #Λάρισας, απομακρυνθείτε προς την πόλη των #Φαρσάλων λόγω υπερχείλισης του ποταμού #Ενιπέα.
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.
ℹ️ https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki…
— 112 Greece (@112Greece) December 6, 2025
Στο σημείο είχαν ήδη προκληθεί πλημμύρες και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αποκοπής οδικών προσβάσεων.
