Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τεράστια είναι η κινητοποίηση από στεριά και αέρα για να οριοθετεί η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, με τους φόβους για αναζωπυρώσεις ωστόσο να είναι υπαρκτοί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αφού προηγουμένως μπήκε σε οικισμούς και έκαψε σπίτια. 

Νωρίτερα, οι ισχυροί άνεμοι άλλαζαν συνεχώς κατευθύνσεις, δυσχεραίνοντας την επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Εξαιτίας της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών – Σουνίου.

<script type=”module” src=”https://player.glomex.com/integration/1/integration.js”></script> <link rel=”stylesheet” href=”https://player.glomex.com/variant/4059a11hkelc8h9r/variant.css”> <glomex-integration integration-id=”4059a11hkelc8h9r” playlist-id=”v-dawjd6fw1ov5″> </glomex-integration>

Νωρίτερα, οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα, σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλά σπίτια και οικισμοί. Υπήρξε και ανησυχία μήπως η φωτιά ξεφύγει προς τον εθνικό δρυμό του Σουνίου.

Τραγικά πρόσωπα, οι κάτοικοι Θυμαριού, οι οποίοι είδαν με τα μάτια τους τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Νωρίτερα, πολλοί χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και να απομακρυνθούν προς ασφαλές σημείο. 

Οι ίδιοι προσπαθούσαν με ό,τι μέσα διέθεταν να σώσουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, τόνιζαν ότι το νερό δεν επαρκεί και έκαναν έκκληση στην ΕΥΔΑΠ να αυξήσει την πίεση του νερού. 

Έγιναν στάχτη…

Μία γυναίκα, κάτοικος της περιοχής Θυμάρι, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ πως ήταν εκτός όταν άκουσε για τη φωτιά, «ήρθα κατευθείαν να βοηθήσω για να μη γίνουν τα χειρότερα». Βλέποντας το σπίτι της, είπε με δάκρυα στα μάτια πως «κάηκε το σπίτι μου, δεν μπορώ να το πιστέψω, καιγόταν και δεν μας άφηναν να πάμε να ανοίξουμε τις βάνες για να βρέξουμε την περιοχή». 

«Έχτισα αυτό το σπίτι με την οικογένειά μου. Είναι ο κόπος και ο ιδρώτας των δικών μου», τόνισε η γυναίκα.

<script type=”module” src=”https://player.glomex.com/integration/1/integration.js”></script> <link rel=”stylesheet” href=”https://player.glomex.com/variant/4059a11hkelc8h9r/variant.css”> <glomex-integration integration-id=”4059a11hkelc8h9r” playlist-id=”v-dawitbenkt3t”> </glomex-integration>

Σύμφωνα  με τον αντιδήμαρχο Φώκαιας, Σταύρο Πετρόπουλο, που μίλησε στο MEGA, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από σπινθήρα σε καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ και επεκτάθηκε ραγδαία λόγω των ισχυρών ανέμων και έχει φτάσει μέχρι τον όρμο Καταφυγή.

«Έχουνε καεί σπίτια, είναι μεγάλη καταστροφή. Η φωτιά έχει ξεκινήσει μάλλον – από ότι μας είπανε οι κάτοικοι – από καλώδια, από σπινθήρα καλωδίου του ΔΕΔΔΗΕ και έπιασε φωτιά. Έχει πιάσει μέχρι τον τελευταίο οικισμό της δημοτικής ενότητας Παλαιάς Φώκαιας του δήμου Σαρωνικού, στον όρμο Καταφυγή. Δυστυχώς οι άνεμοι δεν μας βοηθούν αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση, υπάρχουνε πάρα πολλές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις».

<script type=”module” src=”https://player.glomex.com/integration/1/integration.js”></script> <link rel=”stylesheet” href=”https://player.glomex.com/variant/4059a11hkelc8h9r/variant.css”> <glomex-integration integration-id=”4059a11hkelc8h9r” playlist-id=”v-dawhp53o3au9″> </glomex-integration>

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τις περιοχές όπου πέρασε η φωτιά, με σπίτια των κατοίκων να έχουν γίνουν στάχτη. 

Φωτιά Θυμάρι
Φωτιά Θυμάρι
Φωτιά Θυμάρι