Νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου εντοπίστηκε στην Καλαμαριά, μία μέρα αφότου ο αρμόδιος Δήμος ανακοίνωσε κρούσμα σε νήπιο και αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα 5ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και το 27ο Νηπιαγωγείο.
Αυτή τη φορά, το κρούσμα εντοπίστηκε σε μαθήτρια, κι έτσι κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς.
Η απόφαση ελήφθη, όπως διευκρινίζεται, για προληπτικούς λόγους και στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το σύνολο των σχολικών εγκαταστάσεων των σχολείων στην οδό Παπάγου, θα απολυμανθεί πλήρως, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία τους.
«Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των δύο σχολείων, οι οποίοι έχουν ενημερώσει τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών, ενώ για το κρούσμα ενημερώθηκε άμεσα και ο ΕΟΔΥ με τον οποίο οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε στενή συνεργασία. Ο Δήμος Καλαμαριάς ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο υγειονομικής διαχείρισης του ΕΟΔΥ, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του, τόσο για τα σχολεία όσο και για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα με απόλυτη υπευθυνότητα και προτεραιότητα την υγεία των παιδιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
