Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και του Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναυάρχου Αθ.Χονδρονάσιου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος η εκδήλωση γιορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς και Αθανάσιος Χριστόπουλος, η υπόλοιπη στρατιωτική ηγεσία και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου, βουλευτές, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών του Πειραιά και της ναυτιλιακής Κοινότητας.

Μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, βουλευτές κ.α.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι σε αυτή τη χώρα. Ένα «όχι» είπαν όλοι μαζί, παραμερίζοντας διαφορές και ενώθηκαν. Είπαν ένα μεγάλο «όχι», αγωνίστηκαν και κέρδισαν. Είναι ένα μήνυμα για τη σημερινή εποχή, για εμάς όλους, να παραμερίσουμε διαφωνίες και διαφορές που μπορεί να έχουμε, να ενωθούμε όλοι μαζί, να δώσουμε αγώνα, ώστε να σώσουμε την πατρίδα από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Παρακολουθήσαμε μια σεμνή και όμορφη παρέλαση στον Πειραιά, παρέλασαν τα σχολεία και οι σύλλογοι της πόλης, τα σώματα του στρατού, οι εθελοντές μας, οι σαμαρίτες”.