Σε πενθήμερο πένθος βρίσκεται μέχρι αύριο η Εκκλησία της Αλβανίας, μετά τον θάνατο του Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου και πνευματικό ηγέτη το περασμένο Σάββατο στον «Ευαγγελισμό» λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στις δύο χώρες.
Το σκήνωμα του Μακαριστού μεταφέρεται σήμερα οδικώς στην γείτονα μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, όπου θα τον αποχαιρετίσει τιμητικό άγημα.
Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της γείτονος, η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Aρχιεπισκόπου κυρού Αναστασίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα θα γίνει στις 4:00 το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι η σύνοδος αποφάσισε την εκλογή του Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη ως Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.
Η εξόδιος ακολουθία του Αναστάσιου θα τελεστεί το πρωί της Πέμπτης.
