Με αίμα οδηγών δικύκλων βάφτηκε η άσφαλτος σε δύο τροχαία δυστυχήματα, το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής, στα Καλύβια Αττικής και στον Αλικιανό Χανίων.
Στο πρώτο θανατηφόρο τροχαίο, θύμα είναι ένας 34χρονος, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο, στις 22.30, στο 34ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Λαυρίου στο ρεύμα προς Λαύριο. Διενεργείται έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 33χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο τη μηχανής που οδηγούσε, ενώ κατευθυνόταν από τον Αλικιανό στον Βατόλακκο και καρφώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε τσιμεντένια κολώνα της ΔΕΗ.
Στο σημείο έφθασαν άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο με διασώστες του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον οδηγό που σκοτώθηκε ακαριαία.
Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος βρίσκονται υπό διερεύνηση και οι αστυνομικοί αναζητούν εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.
Ο θάνατος του 33χρονου ανεβάζει σε 40 τον αριθμό των θυμάτων της ασφάλτου στην Κρήτη, από τις αρχές του 2024, πριν κλείσει εβδομάδα από την ανείπωτη τραγωδία με τον χαμό των τριών νέων στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Γαλατά, με τους κατοίκους να προχωρούν το Σάββατο σε αποκλεισμό του σημείου, με ζητούμενο έναν ασφαλή εθνικό δρόμο, μετά από χρόνια ανέξοδων υποσχέσεων.
