Με προσφυγή στο ΣτΕ απαντά ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα» κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να σταματήσει το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια, όπως αυτό ανατέθηκε στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ.
Σε σχετική συνέντευξη που δόθηκε στην Τρίπολη, τόσο ο Οδυσσέας Βουδούρης όσο και σύμβουλοι της παράταξής του μίλησαν για ένα «σκάνδαλο που κυοφορείται» και ότι στόχος είναι μέσω του ΣτΕ να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.
«Πρόκειται για τεράστιο ολίσθημα», τόνισε στη συνέντευξη ο κ. Βουδούρης, καθώς δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη η «ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα των 150.000 τόνων σκουπιδιών ετησίως», όπως αναγράφεται στη συμφωνία της περιφέρειας με την εταιρεία. Στη συνέχεια επικαλέστηκε τους αριθμούς, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του 2012, σύμφωνα με τα οποία ολόκληρη η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρήγαγε 120.000 τόνους σκουπιδιών. «Αν υπήρχε το έργο, τότε οι κάτοικοι και η δήμοι θα έπρεπε να πληρώσουν περίπου 2 εκατ. ευρώ τσάμπα για τους 30.000 τόνους σκουπιδιών που δεν υπήρχαν μέχρι να φτάσουν το ελάχιστο των 150.000 τόνων», είπε ο κ. Βουδούρης, καλώντας τους δημάρχους να προχωρήσουν προς το παρόν σε δικούς τους σχεδιασμούς αντιμετώπισης του προβλήματος, έως ότου δοθεί κάποια λύση.
Τέλος, ειπώθηκε πως ο συνδυασμός αντιλαμβάνεται το οξυμένο πρόβλημα των σκουπιδιών και της διαχείρισής τους σ’ ολόκληρη τη χώρα και είναι ενήμερος για τα απανωτά πρόστιμα εις βάρος της Ελλάδας για τις παράνομες χωματερές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το θέμα λύνεται με «εργολαβικές προσεγγίσεις».
