Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Ναζίρ Αχμέντ, που έπεσε θύμα εργοδοτικής βίας την περασμένη Δευτέρα στην πλατεία Άνοιξης, εκφράζουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής και ο συντονισμός εργατικής αντίστασης, που καλούν την Τρίτη (7 μ.μ.) σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία της περιοχής.

Η ΚΕΕΡΦΑ ανέδειξε την Τρίτη το νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας για να ακολουθήσει η σύλληψη του δράστη από το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ο οποίος θα δικαστεί αύριο για σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή, αδικήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλλογικότητες ζητούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον 43χρονο μετανάστη, να τιμωρηθεί ο τραμπούκος εργοδότης, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του πρώτου και ευρύτερα να μπει τέλος στη ρατσιστική εργοδοτική βία.

Παράλληλα, η ΚΕΕΡΦΑ απευθύνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες στη μηχανή του θύματος από τον κατηγορούμενο, που φέρεται να έπεσε πάνω της με το τζιπ του. (Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας, IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 με την ένδειξη «Για τη μηχανή του Ναζίρ»)