Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Θύμα βίας έπεσε την Δευτέρα μετανάστης εργάτης, που έπιασε δουλειά την περασμένη εβδομάδα σε οβελιστήριο της Άνοιξης.

«Παρόλο που είχε εξηγήσει ότι ο ίδιος δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά του διανομέα αλλά έχει δουλέψει εκεί ξανά ως λαντζέρης, το αφεντικό επέμενε ότι μπορεί να την κάνει την δουλειά αφού θα του έδιναν τις διευθύνσεις για να πάει τις παραγγελίες και θα τις έβρισκε με GPS» σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ.

Η Κίνηση κατήγγειλε ότι για μια λάθος διεύθυνση ο 43χρονος Ναζίρ δέχτηκε αρχικά ύβρεις τηλεφωνικά από τον εργοδότη του, ο οποίος όταν ο πρώτος επέστρεψε του επιτέθηκε με γροθιά στο πρόσωπο, τον χτύπησε στο μάτι, στη μύτη, στο χέρι, ενώ του πέταξε ποτήρια και τασάκια.

«Ο Ναζίρ κάλεσε την Αστυνομία, το 100, στις 1.42 π.μ για πρώτη φορά αλλά δεν ήρθαν. Το αφεντικό όταν κατάλαβε ότι ειδοποίησε την Αστυνομία πήρε το τζίπ του και κατέστρεψε την μηχανή του εργάτη αφού προηγούμενα του είχε πάρει τα κλειδιά για να μην μπορέσει να φύγει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χθες αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας συνέλαβαν έναν 43χρονος, που κατηγορείται για σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «εξύβρισε με ρατσιστικές φράσεις αλλοδαπό που εργάζεται ως διανομέας στο κατάστημα του, θίγοντας την εθνική καταγωγή του, με αφορμή παρεξήγηση στο πλαίσιο της εργασίας».

«Κατά την απομάκρυνση του αλλοδαπού από το σημείο της επίθεσης, ο 43χρονος, μπήκε στο τζιπ του και πέρασε πάνω από το μηχανάκι του θύματος, προκαλώντας του φθορές, ενώ απηύθυνε εκ νέου υβριστικές εκφράσεις και απειλές με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σημειώνεται.