Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Άστατος αναμένεται να διατηρηθεί για τρίτη διαδοχική ημέρα ο καιρός στη χώρα την Τρίτη του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, ενώ πιθανή είναι η εκδήλωση τοπικών χαλαζοπτώσεων. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα βόρεια.

Στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα εκδηλώνονται βροχές κατά περιόδους, με πιθανότητα και για πρόσκαιρες καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας την Τετάρτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ, τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.