Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένα περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου απασχολεί την τοπική κοινωνία του Πύργου, το οποίο φέρεται να σημειώθηκε όταν εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν τη μητριά μιας 13χρονης σε χωριό του Δήμου ότι τη χτυπούσε, ενώ ο πατέρας της είτε γνώριζε είτε απλώς αδιαφορούσε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η μαθήτρια είχε τελειώσει το μάθημα στο σχολείο και επρόκειτο να γυρίσει σπίτι της όταν εξέφρασε έντονη άρνηση για αυτό, με αποτέλεσμα οι καθηγητές της να τη ρωτήσουν τον λόγο, και εκείνη να απαντά ότι έχει πολύ κακή σχέση με την μητριά της, που λαμβάνει και μορφή κακοποίησης ορισμένες φορές. Μάλιστα, τους έδειξε σημάδι που βρισκόταν σε εμφανές σημείο στο σώμα της το οποίο προήλθε όπως υποστήριξε από χτύπημα που δέχτηκε από εκείνη.

Οι εκπαιδευτικοί τότε ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση. Η 32χρονη συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου. Έπειτα όμως αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την διεξαγωγή της δίκης, ενώ υποστήριξε πως το σημάδι της μικρής κοπέλας προήλθε από την προσπάθειά της να τη «συνετίσει» επειδή «ήταν πολύ ατίθαση».

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», η μητέρα της 13χρονης έχει κινήσει διαδικασίες για να πάρει την επιμέλεια του παιδιού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων. 

Η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.