• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 18.0°C
  4 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 10.8°C
  7 BF
  41%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 14.0°C
  5 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Ασθενής ομίχλη
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.0°C / 9.8°C
  3 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 6.2°C
  4 BF
  45%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  11°C 11.3°C / 11.3°C
  3 BF
  72%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 18.0°C
  5 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.0°C / 15.9°C
  3 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.8°C / 17.4°C
  6 BF
  48%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.7°C / 11.8°C
  4 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  5 BF
  77%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.4°C / 14.5°C
  2 BF
  68%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.5°C / 15.6°C
  3 BF
  53%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.2°C / 18.8°C
  5 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 17.7°C
  2 BF
  36%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.3°C / 12.7°C
  5 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.7°C / 10.5°C
  4 BF
  57%
 • Καστοριά
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  3°C 2.5°C / 2.5°C
  3 BF
  90%

Κωνσταντίνος Λούλης

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κιβωτός: Τι απαντά ο Κ. Λούλης για το 1 εκατ. ευρώ που πήρε για τη βίλα του

 • A-
 • A+

Απάντηση σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έλαβε ένα εκατομμύριο ευρώ από τον πατέρα Αντώνιο, για την αγορά της βίλας του στο Διμήνι του Βόλου, έδωσε με ανακοίνωσή του στην εφημερίδα «Μαγνησία» ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λούλης. 

Αφορμή το δημοσίευμα της «Μαγνησίας», υπό τον τίτλο «Ο ''δωρητής'' Λούλης πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ», το οποίο στη συνέχεια αναπαρήχθη σε πολλά ΜΜΕ, καθώς το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών, αλλά και πιθανή οικονομική κακοδιαχείριση, λαμβάνει διαρκώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο επιχειρηματίας και αντιδήμαρχος Βόλου παραδέχεται ότι πήρε 1 εκατομμύριο ως αντίτιμο, ωστόσο υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα ήταν δωρεά, καθώς η τιμή πώλησης του ακινήτου ήταν 3,5 εκατ. Αναφέρει ότι δέχθηκε να την πωλήσει για ένα εκατομμύριο, ως προσφορά στη δομή, ενώ συμμετείχε στη διαμόρφωση του τεράστιου οικήματος με τα βοηθητικά κτίρια ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών και τη λειτουργία της, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα.

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Λούλη

Σχετικά με την δωρεάν μας στην ΚΙΒΩΤΟ θεωρώ πως είναι καλό να διασαφηνίσω τα εξής. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Όταν το 2016 αποφασίσαμε να πουλήσουμε το σπίτι μας στο Διμήνι και είχαμε τυπώσει μάλιστα ένα έντυπο με λεπτομέρειες, ο πατήρ Αντώνιος, τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα, επικοινώνησε μαζί μου, ήμουν τότε στο εξωτερικό, και επισκέφτηκε αμέσως μετά το Διμήνι όπου ενθουσιάστηκε.

Τότε του είπα πως η τιμή που ζητούσα ήταν 3,5 εκατ. (13,5στρέμματα γης, 2 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (κύρια και βοηθητικά κτίρια) μαζί με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων δηλ. ελαιοτριβείο, τυροκομείο, οινοποιείο, ζωοτροφόμυλος, αλευρόμυλος, παραγωγή ζυμαρικών, φούρνου κ.ά.).

Επειδή μου είπε πως είχε μόνο 1 εκατ. € και βλέποντας πως είχε υπό την προστασία του ορφανά παιδιά, δέχτηκα να του κάνω μια γενναία έκπτωση 2,5 εκατ. €, που ουσιαστικά ήταν δωρεά, μαζί με μέρος του εξοπλισμού των εργαστηρίων. Έτσι έγινε η πώληση του πρώτου μας σπιτιού στο Διμήνι αντί 1εκ. € με απόλυτη διαφάνεια (συμβολαιογράφος – υποθηκοφυλακείο).

Στην συνέχεια πληροφορήθηκα από τον ίδιο πως τα παιδιά αυτά δεν ήταν απλώς ορφανά αλλά κακοποιημένα από τους γονείς τους. Στο Διμήνι προγραμμάτιζαν τότε να φέρουν περί τα 40 αγόρια.

Για να μην χωριστούν με τις αδερφές τους αποφασίσαμε να τους προσφέρουμε δωρεάν το μεγάλο σπίτι του Άνω Βόλου για τα κορίτσια, το οποίο ήταν μεγαλύτερο σε εμβαδόν, με 9,5 στρεμ. οικόπεδο. Εκεί θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 60 κορίτσια. Τα δύο αυτά εμβληματικά ακίνητα είναι από τα μεγαλύτερα στην κεντρική Ελλάδα, σε χαρακτηριστικά μάλιστα σημεία.

Η ανακατασκευή τους από σπίτια μιας οικογένειας 4-5 ατόμων, σε κτηριακές δομές 40-60 ατόμων ήταν ένα πολύ σοβαρό και κοστοβόρο έργο για την ΚΙΒΩΤΟ.

Έπρεπε να γκρεμιστούν σχεδόν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι, να διαμορφωθούν μεγαλύτεροι χώροι για την διαβίωση των παιδιών , να γίνουν μαγειρεία μαζικής εστίασης, να αγοραστούν επαγγελματικά πλυντήρια , σιδερωτήρια, να κατασκευαστούν πολλά W.C, ντους, ομαδικοί νιπτήρες κ.τ.λ.

Έγιναν νέες ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και νέες αποχετεύσεις από την αρχή καθώς και η θέρμανση και η ψύξη των χώρων αυτών. Τα δύο σπίτια μόνον εξωτερικά έμειναν ίδια. Εσωτερικά όμως άλλαξαν όλα.

Στην συνέχεια εξοπλίστηκαν με νέα έπιπλα, κρεβάτια, ντουλάπια, γραφεία και Η/Υ για κάθε παιδί, βιβλιοθήκες, τραπεζαρίες, καναπέδες, όργανα γυμναστικής και παιχνίδια για τον ελεύθερο χρόνο.

Επίσης εξόπλισα την εκκλησία με τέμπλο, εικόνες, αναλόγια, ψηφιδωτά κ.τ.λ καθώς και το μουσείο με βιτρίνες και εκθετήρια. Επίσης παρέδωσα όλον τον εξοπλισμό των μονάδων επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων.

Επειδή για την ΚΙΒΩΤΟ όλα αυτά τα έργα έπρεπε να πληρωθούν με ένα πολύ μεγάλο τίμημα, που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, παρότι δεν είχα καμία υποχρέωση, ανέλαβα όχι μόνο να συντονίσω αλλά και να καλύψω τα έξοδα για όλα αυτά.

Έτσι ουσιαστικά με δική μου πρωτοβουλία τους επέστρεψα το ποσό του 1 εκατ. € που μου είχαν δώσει. Όλα αυτά που προανέφερα κόστισαν περισσότερο από το 1 εκατ.€ που είχα λάβει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεγκλωβισμός ατόμων από πολυκατοικία λόγω φωτιάς σε εστιατόριο - Ένας τραυματίας
Eργαζόμενος κατήγγειλε πως είδε αγνώστους να σπάνε τα τζάμια και να πετούν κάτι μέσα στην επιχείρηση του ισογείου. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά.
Απεγκλωβισμός ατόμων από πολυκατοικία λόγω φωτιάς σε εστιατόριο - Ένας τραυματίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προειδοποίηση ΑΑΔΕ για λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν καταθέτουν αποδείξεις
Ποινές που θα κυμαίνονται, από 48 ώρες έως και 10 ημέρες κλείσιμο της επιχείρησης, θα επιβάλλονται αν δεν εκπληρώνουν οι επιχειρήσεις τις υποχρεώσεις τους.
Προειδοποίηση ΑΑΔΕ για λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν καταθέτουν αποδείξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργατικό δυστύχημα στη Δράμα: Νεκρός οδηγός γερανοφόρου
Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή 44χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά την Τετάρτη σε επιχείρηση ανακύκλωσης ελαστικών και έδινε μάχη στο νοσοκομείο.
Εργατικό δυστύχημα στη Δράμα: Νεκρός οδηγός γερανοφόρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έκρηξη με δύο τραυματίες σε κατάστημα φιαλών υγραερίου στο Αιγάλεω
Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης καταστήματος και ένας έμπορος λαϊκής, που υπέστη εκδορές την ώρα που έστηνε τον πάγκο του στον συγκεκριμένο δρόμο.
Έκρηξη με δύο τραυματίες σε κατάστημα φιαλών υγραερίου στο Αιγάλεω
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δάσος με θέα σε... ουρανοξύστη
Μέσω... Μαξίμου έγινε γνωστό πως θα φυτευθούν 300.000 δέντρα στον Δήμο Παύλου Μελά με αποκλειστική χορηγία του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη.
Δάσος με θέα σε... ουρανοξύστη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο σκοτάδι η παιδική προστασία
Από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης των πολλαπλών βιασμών του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό μέχρι τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» η κυβέρνηση απαντά επικοινωνιακά στα ζέοντα κοινωνικά...
Στο σκοτάδι η παιδική προστασία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας