• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.5°C / 11.8°C
  1 BF
  69%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 5.2°C / 10.1°C
  3 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 7.0°C / 10.5°C
  2 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  1 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.7°C / 6.9°C
  0 BF
  70%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.6°C / 9.0°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.9°C / 5.4°C
  2 BF
  56%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  1 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 12.8°C
  3 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  3 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.2°C / 12.8°C
  4 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  4 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  4 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 7.3°C
  2 BF
  70%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 7.5°C / 9.5°C
  2 BF
  68%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  3 BF
  35%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 10.8°C
  1 BF
  65%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 6.0°C / 6.3°C
  3 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.3°C / 7.7°C
  2 BF
  59%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 6.6°C
  2 BF
  70%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Αθήνα για τους απεργούς της Μαλαματίνας

 • A-
 • A+

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς και απολυμένους της Μαλαματίνας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, στις 7 μμ., σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα οι εκδικητικές απολύσεις από μεριάς διοίκησης, απλώς και μόνο επειδή αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικούς μισθούς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Σωματείων και Συλλογικοτήτων που καλούσε στη σημερινή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος: «Οι απολύσεις των εκλεγμένων συνδικαλιστών στην "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" είναι μια τεράστια πρόκληση ενάντια στο σπουδαίο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" και εξηγεί ότι «έρχονται να προστεθούν στις μαζικές απολύσεις (10 απολύσεις εργαζομένων στην αρχή και άλλες 5 στη συνέχεια) που ήδη προχώρησε η εργοδοσία, ενώ στη θέση τους προσέλαβε απεργοσπάστες κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι δύο απολύσεις όμως των εκλεγμένων συνδικαλιστών στην "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" δείχνουν τη σαφή πρόθεση της νέας ιδιοκτησίας να τσακίσει την αντίσταση των απεργών διαλύοντας την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων».

Υπεύθυνη και η κυβέρνηση  η οποία «με χαριστικές πράξεις φόρτωσε τα χρέη της εταιρείας στο λαό, συντάσσεται ανοιχτά με τα εργοδοτικά συμφέροντα, που τα υπερασπίζεται χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσει φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση, ξύλο, χημικά και απολύσεις, όταν δεν σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν για τα δικαιώματά τους», επισημαίνει η Πρωτοβουλία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 

 

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Κάλεσμα σε μαζική αγωνιστική συγκέντρωση
στην πλατεία Κλαυθμώνος την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, 7μμ.

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία!

Να ανακληθούν οι απολύσεις όλων των εργαζομένων της «Μαλαματίνα»!

Οι απολύσεις των εκλεγμένων συνδικαλιστών στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» είναι μια τεράστια πρόκληση ενάντια στο σπουδαίο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».

Έρχονται να προστεθούν στις μαζικές απολύσεις (10 απολύσεις εργαζομένων στην αρχή και άλλες 5 στη συνέχεια) που ήδη προχώρησε η εργοδοσία, ενώ στη θέση τους προσέλαβε απεργοσπάστες κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι δύο απολύσεις όμως των εκλεγμένων συνδικαλιστών στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δείχνουν τη σαφή πρόθεση της νέας ιδιοκτησίας να τσακίσει την αντίσταση των απεργών διαλύοντας την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.

Η κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων με τις απολύσεις, τους προπηλακισμούς και τα χημικά ενάντια στους εργάτες και τους αλληλέγγυους από τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό και με την εγκατάσταση των ΜΑΤ και των απεργοσπαστών μέσα στο εργοστάσιο, αποδεικνύει και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, αφού με χαριστικές πράξεις φόρτωσε τα χρέη της εταιρείας στο λαό, συντάσσεται ανοιχτά με τα εργοδοτικά συμφέροντα, που τα υπερασπίζεται χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσει φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση, ξύλο, χημικά και απολύσεις, όταν δεν σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν για τα δικαιώματά τους.
Η κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική στην απεργία των εργατών στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δεν αποτελούν απλά εφαρμογή των διατάξεων του αντεργατικού 4808/21. Οι απολύσεις αυτές υλοποιούν το πνεύμα και την ουσία της νέας εργατικής νομοθεσίας που αφορά στη διάλυση των εργατικών σωματείων και το διωγμό των ταξικών συνδικαλιστών.

Η σημασία της κυβερνητικής πολιτικής για τις αγωνιστικές δυνάμεις του κινήματος

Ποιο έδαφος πολιτικής ζύμωσης απομένει στις αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος όταν συντριβούν οι μαζικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης;
Ποιο κοινωνικό όραμα μπορεί να προβάλλεται σε ένα πολιτικό περιβάλλον στο οποίο ακόμη και η δράση των συνδικάτων κρίνεται παράνομη και οι εκπρόσωποί τους διώκονται ανελέητα;

Πιστεύουμε ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός που συνεχώς βαθαίνει, ενσωματώνοντας πολιτικές ανελεύθερων και αντιλαϊκών καθεστώτων, δεν θα σταματήσει αν δεν βρει μπροστά του την οργανωμένη και συνειδητή αντίθεση.

Γι’ αυτό η εργοδοτική-κυβερνητική προσπάθεια χτυπήματος του αγώνα και διάλυσης του σωματείου των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δεν πρέπει να περάσει.

• Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία
• Να ανακληθούν οι απολύσεις όλων των εργαζομένων της «Μαλαματίνα»
• Έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία από το εργοστάσιο
• Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα!
• Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (4808/21) και την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 7μμ

Πρωτοβουλία Σωματείων και Συλλογικοτήτων
 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται εδώ και 32 μήνες να κρατήσουν τη δουλειά και τα σπίτια τους απολύθηκαν και σύντομα θα αναγκαστούν να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας.
Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργατικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κατά του κρατικού προϋπολογισμού
Σωματεία, ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα σε πόλεις της Ελλάδας οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στον «αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2023». Μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στην Αθήνα.
Εργατικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κατά του κρατικού προϋπολογισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καμπάνια συγκέντρωσης ειδών για τους απεργούς της Μαλαματίνας
Η συλλογικότητα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη για Όλους» διοργανώνει καμπάνια για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο της στήριξης του αγώνα των απεργών και απολυμένων της οινοποιίας ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».
Καμπάνια συγκέντρωσης ειδών για τους απεργούς της Μαλαματίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργιακός πυρετός στη χώρα - Στον δρόμο εργαζόμενοι και συνδικάτα
Σε θέσεις μάχης εργαζόμενοι και συνδικάτα, απέναντι στην ακρίβεια Μητσοτάκη και την άγρια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.
Απεργιακός πυρετός στη χώρα - Στον δρόμο εργαζόμενοι και συνδικάτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωρίς ΜΜΜ η Αθήνα - 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου για τις ΔΕΚΟ
Ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τις ΔΕΚΟ, που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, απεργούν οι εργαζόμενοι της πρωτεύουσας. Κανένα μέσο δεν θα κυκλοφορεί όλο το 24ωρο στους δρόμους της Αθήνας.
Χωρίς ΜΜΜ η Αθήνα - 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου για τις ΔΕΚΟ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας