• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.0°C / 29.6°C
  3 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 25.8°C / 30.2°C
  2 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.0°C / 27.1°C
  2 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  3 BF
  57%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 23.0°C / 27.0°C
  1 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 23.4°C
  3 BF
  73%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  48%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 26.0°C
  3 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 25.7°C
  2 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 27.4°C
  5 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  5 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.2°C / 28.2°C
  3 BF
  62%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  0 BF
  50%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.2°C / 26.5°C
  2 BF
  50%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  2 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.9°C / 29.0°C
  3 BF
  45%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.1°C / 25.1°C
  3 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 27.8°C
  3 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  1 BF
  62%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Λάθος ή απόπειρα συγκάλυψης;

 • A-
 • A+
«Γιατί σπεύδει ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη όταν η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη και ακριβώς στο χρονικό σημείο που θα άρχιζαν οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων; Και οι οποίες πράγματι δόθηκαν αμέσως μετά! Και πώς είναι δυνατόν να εκδικαστεί μία υπόθεση στο ακροατήριο χωρίς αυτές; Δίνεται η αίσθηση ότι πρόκειται για μεθόδευση», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του από απρόκλητη αστυνομική επίθεση.

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλειου Μάγγου που έχασε τη ζωή του ύστερα από απρόκλητη βίαιη αστυνομική επίθεση που του άφησε βαρύτατες κακώσεις, απευθύνει μέσω της «Εφ.Συν.» επιστολή στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία καταγγέλλει κατάφωρη απόπειρα συγκάλυψης των βαρύτατων ευθυνών των αστυνομικών.

Θέμα: ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΓΓΟΥ - ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

Επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη

Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης, κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Δεν είμαι ένας γραφικός που αρέσκεται να γράφει επιστολές. Είμαι ο πατέρας του Βασίλειου Μάγγου που στις 14-6-2020 χτυπήθηκε από αστυνομικούς μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου χωρίς λόγο και χωρίς να αποτελεί απειλή για κανέναν. Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα, όντας πεσμένος κάτω στην άσφαλτο και απροστάτευτος, του έσπασαν 7 πλευρά, τραυμάτισαν το συκώτι και τη χολή του, κακώσεις βαρύτατες που επέφεραν σοβαρότατο κίνδυνο κατά της ζωής του, σύμφωνα με τα έγγραφα του Νοσοκομείου Βόλου και του ειδικού ιατροδικαστή που είχε ορίσει η οικογένειά μας.

Οι πράξεις αυτές από τα αστυνομικά όργανα αποτελούν βαριά προσβολή της αξιοπρέπειας και βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παιδιού μας. Συνιστούν βασανιστήριο που τιμωρείται ως κακούργημα.

Ο ξυλοδαρμός, ο βασανισμός και ο εξευτελισμός του συνεχίστηκαν και μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπως αποδεικνύεται και από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που τον βρήκαν πεταμένο έξω από αυτήν σε οικτρή κατάσταση, δύο ώρες μετά την προσαγωγή του.

Στο Βιβλίο Συμβάντων της Αστυνομίας αναγράφεται ότι δεν αποδείχτηκε τίποτα εις βάρος του. Από την περιγραφή του δελτίου προκύπτει ολοφάνερα ότι παράνομη ήταν και η σύλληψη και η δέσμευσή του με χειροπέδες. Συνεπώς είχαμε και παράνομη κατακράτηση.

(Υπενθυμίζουμε ότι ο προηγούμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δεσμευτεί δημόσια ότι η υπόθεση θα «διαλευκανθεί» πλήρως…)

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε ότι (άσχετα από τη μήνυσή μας, που σημειωτέον εμείς υποβάλαμε τρεις μήνες νωρίτερα, στις 16-6-2021, κατά παντός υπαιτίου) ένας εισαγγελέας στις 23-9-2021 έστειλε την υπόθεση στο ακροατήριο ασκώντας ποινική δίωξη κατά τριών αστυνομικών για… επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η παραπομπή αυτή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, αντί να τους τιμωρήσει, θα τους γλιτώσει από την πραγματική δίωξή τους για τα βασανιστήρια που τέλεσαν, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται και άλλοι αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν εις βάρος του παιδιού μας. Η ποινική δίωξη είναι ελλιπής και εσφαλμένη, γιατί δεν έλαβε υπ' όψιν της όλα τα περιστατικά.

Διαβάζοντας προσεκτικά στη δικογραφία το σκεπτικό του εισαγγελέα, διαπιστώνεται ότι δεν μελέτησε επαρκώς όλα τα σχετικώς συγκεντρωθέντα στοιχεία που τέθηκαν υπ' όψιν του προς ποινική αποτίμηση. Αγνοώντας δε τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων (που ανεξήγητα δεν τις ζητά), αγνοεί τα πραγματικά και κρίσιμα περιστατικά της υπόθεσης. Ούτε μελέτησε με προσοχή το Βιβλίο Συμβάντων και γίνεται αντιληπτό ότι καταφεύγει σε αυθαίρετες ερμηνείες και εκφράζοντας υποκειμενικές κρίσεις μεροληπτεί προκλητικά υπέρ των αστυνομικών και κατάφωρα εις βάρος του παιδιού μας...

(Υπενθυμίζουμε στον κ. εισαγγελέα ότι το παιδί μας ήταν το θύμα και θύτες είναι οι αστυνομικοί.)

Ο κ. εισαγγελέας, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν (ανεξήγητα πάλι) τις πολλαπλές υποδείξεις του πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη για σημαντικές παραλείψεις και παρατυπίες, παρασύρεται και υποπίπτει κι αυτός στα ίδια λάθη που υπέπεσε και ο διεξάγων την ΕΔΕ. Σημειωτέον ότι το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη εμπεριέχεται στην ανωτέρω δικογραφία και είναι καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών. Η πρώτη και κραυγαλέα υπόδειξη είναι όπως αναφέραμε παραπάνω η έλλειψη των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων. Αντιθέτως, υπάρχουν στη δικογραφία οι καταθέσεις των κατηγορουμένων, καθώς και αυτές των μαρτύρων τους, (επίσης) αστυνομικών.

Μία ΕΔΕ δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη ούτε και η κρίση ενός εισαγγελέα, όταν αυτές στηρίζονται μόνο σε καταθέσεις αστυνομικών…

Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: γιατί σπεύδει ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη όταν η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη και ακριβώς στο χρονικό σημείο που θα άρχιζαν οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων; Και οι οποίες πράγματι δόθηκαν αμέσως μετά! Και πώς είναι δυνατόν να εκδικαστεί μία υπόθεση στο ακροατήριο χωρίς αυτές; Πώς θα αναζητηθεί η αλήθεια; Πρόκειται για κάποια πρωτοτυπία; Μήπως έγινε ένα λάθος που θα διορθωθεί ή είναι κατάφωρη απόπειρα συγκάλυψης; Αν πρόκειται για το τελευταίο, τότε η ισονομία καταργείται. Ο πολίτης είναι απροστάτευτος από τον νόμο.

Δίνεται η αίσθηση ότι πρόκειται για μεθόδευση, για ένα προπέτασμα καπνού μπροστά στη γνήσια υπόθεση. Οτι επιχειρείται με λαθροχειρία να προκαταληφθούν τα συμβάντα και να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα για να μετατραπεί μια πραγματική, μια αληθινή υπόθεση, σε ψευδοϋπόθεση. Με άλλα λόγια, να εκμαιευτεί μια δικαστική κρίση επί ψευδών γεγονότων, όλως ασήμαντων προς την πραγματικότητα, τα οποία πολύ απέχουν από αυτήν.

Κύριοι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη,

εγώ και η οικογένειά μου ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε να ληφθούν υπ' όψιν οι υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη και να θεραπευτούν οι κραυγαλέες παραλείψεις. Να εκτιμηθούν αντικειμενικά τα έγγραφα του νοσοκομείου και του τεχνικού μας συμβούλου και κυρίως να ληφθούν υπ' όψιν οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων που υπάρχουν και στην ΕΔΕ και στη μήνυσή μας και που αποτελούν το καινούργιο, ουσιαστικό και θεμελιώδες στοιχείο στην υπόθεση.

Να αποδοθούν κατά όλων των υπαίτιων αστυνομικών οι κατηγορίες αντίστοιχα με το μέγεθος και το είδος των κακουργηματικών πράξεών τους.

Να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας με αυτήν την ψευδομήνυση…

Να μας δοθεί το δικαίωμα να υποστηρίξουμε το δίκιο της υπόθεσής μας.

Σύμφωνα με την αρχή και τον κανόνα της δίκαιης δίκης.

Γιάννης Μάγγος

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση μνήμης στον Βασίλη Μάγγο
Σε συγκέντρωση μνήμης στον Βασίλη Μάγγο καλεί αύριο ο Συντονισμός συλλογικοτήτων Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στις 12 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Καρτάλη και Γαλλίας.
Συγκέντρωση μνήμης στον Βασίλη Μάγγο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ασθενής στο Νοσοκομείο Βόλου έπεσε στο «κενό» και βρήκε ακαριαίο θάνατο
Ο 38χρονος ασθενής νοσηλευόταν στη χειρουργική πτέρυγα του τρίτου ορόφου του νοσοκομείου όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πήδηξε από το παράθυρο.
Ασθενής στο Νοσοκομείο Βόλου έπεσε στο «κενό» και βρήκε ακαριαίο θάνατο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προκαλούν Θεοδωρικάκος και ΓΑΔΑ για το όργιο καταστολής στα Εξάρχεια
Με ειρωνεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τις εικόνες ντροπής από το όργιο αστυνομικής καταστολής στα Εξάρχεια.
Προκαλούν Θεοδωρικάκος και ΓΑΔΑ για το όργιο καταστολής στα Εξάρχεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βόλος: Τραγικός θάνατος στην άσφαλτο για 62χρονο άνδρα
Απρόοπτα κόπηκε λίγο πιο έξω από το Βόλο το νήμα της ζωής ενός 62χρονου υπαλλήλου σε εργοστάσιο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε εικονοστάσι.
Βόλος: Τραγικός θάνατος στην άσφαλτο για 62χρονο άνδρα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας