Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι καταγγελίες από τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλου, για την απόφαση της υφυπουργού Εργασίας έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να ετοιμάζεται για μια υποχώρηση στο ζήτημα.

Όπως ανέφερε ο Κ. Γιαννόπουλος στην ιστοσελίδα news24/7 προγραμματίζεται συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού αναφέρει ότι η επικοινωνία ήλθε με πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη, με στόχο να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Η οργάνωση είχε ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όμως το Μαξίμου ανέβαλε το συγκεκριμένο ραντεβού λόγω φορτωμένου προγράμματος.

«Υπήρξε μια επικοινωνία από την πλευρά του πρωθυπουργού και μου ζητήθηκε να σταματήσουμε για κάποιες ημέρες τις αντιδράσεις και να περιμένω μέχρι την επιστροφή του από τις ΗΠΑ για να συναντηθούμε με πρόθεση να βρεθεί λύση. Θα τηρήσω την υπόσχεση που έδωσα να περιμένω ώστε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η συνάντηση. Θέλω όμως να ευχαριστήσω τον κόσμο για την μοναδική υποστήριξη. Στα κοινωνικά δίκτυα επικρατεί χαμός. Μας τηλεφωνούν άνθρωποι από όλο τον κόσμο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κ. Γιαννόπουλος.

Χθες το βράδυ, πάντως, για το ζήτημα τοποθετήθηκε, εμμέσως, και η ίδια η Δόμνα Μιχαηλίδου, σημειώνοντας ότι δεν κλείνει καμία δομή παιδικής προστασίας, αλλά «καμία δεν θα μείνει χωρίς κανόνες».

Η υφυπουργός Εργασίας, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής, μετά από συνάντηση που είχε με φορείς παιδικής προστασίας σημείωσε ότι η υπουργική απόφαση επιδιώκει δύο κύριους σκοπούς: πρώτο, τη ρύθμιση της λειτουργίας, της στελέχωσης, των κτιριακών προδιαγραφών, του ελέγχου και των εν συνόλω παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε η φροντίδα των παιδιών εντός δομών να είναι η βέλτιστη δυνατή· και δεύτερο, η λειτουργία των δομών να είναι προσανατολισμένη στον σκοπό της εύρεσης κατάλληλης οικογένειας για κάθε παιδί.

Ακόμη, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το τελικό περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης που ορίζει τις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των ΜοΠΠ από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διαμορφώθηκε μετά τη δημόσια διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν οι φορείς παιδικής προστασίας.