• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.6°C / 20.1°C
  2 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.2°C / 19.2°C
  3 BF
  69%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 13.0°C / 18.8°C
  2 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.9°C / 16.6°C
  0 BF
  48%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 13.0°C
  2 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 16.2°C
  2 BF
  77%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 12.3°C
  1 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 15.5°C
  1 BF
  45%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.8°C / 18.3°C
  3 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.1°C / 18.1°C
  1 BF
  46%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.3°C / 18.8°C
  1 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  2 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  1 BF
  60%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 15.1°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 15.6°C / 18.3°C
  0 BF
  52%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  2 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.8°C / 19.9°C
  0 BF
  82%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  2 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 14.7°C / 17.0°C
  1 BF
  91%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.3°C / 11.3°C
  1 BF
  67%

Από την κινητοποίηση των κατοίκων

Εκδήλωση για αιολικό σταθμό, «πρόκληση για την Κεφαλονιά»

 • A-
 • A+

Ως πρόκληση για την Κεφαλονιά, τους κατοίκους του νησιού -και κυρίως της βόρειας Κεφαλονιάς με πρώτους τους πλημμυροπαθείς της Πυλάρου- αλλά και για τον φυσικό πλούτο, την ιστορική της παράδοση και τους θεσμούς της χαρακτηρίζει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς Ενάντια στα Αιολικά την εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα από τις εταιρείες RESINVEST και AMERESCO.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του αιολικού σταθμού στην Κεφαλονιά, στον Ξερακιά, για λογαριασμό της εταιρείας «ΔΕΗ Ανανεώσιμες». Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο βουλευτής Κεφαλονιάς Π. Καππάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Π. Μαύρος, ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Π. Λαδακάκος, εκπρόσωπος του ΥΠΕΝ, ο διευθύνων σύμβουλος της AMERESCO Γ. Σακελλάρης και ο διευθύνων σύμβουλος της RESINVEST Δ. Καραγκουλές. 

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση-εγκαίνια ενός ακόμη αιολικού εκτρώματος στο νησί μας, έρχεται λίγο περισσότερο από έναν χρόνο μετά, τότε που η τοπική κοινωνία μας δήλωσε την αντίθεσή της με απολύτως μαζικό, δυναμικό και συνειδητοποιημένο τρόπο στην κατασκευή ενός ακόμη αιολικού αίσχους στην Κεφαλονιά. Και φυσικά, λίγες μέρες μόνο μετά, που κάτοικοι, θεσμικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων “σέρνονται” σε δικαστικές διαδικασίες και απολογίες, με “άνωθεν” εντολές», αναφέρει η Συνέλευση.

«Η παρουσία στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τόσο του βουλευτή των νησιών μας, κ. Παναγή Καππάτου, όσο και του δημάρχου Αργοστολίου, κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, δίπλα στους εκπροσώπους των εταιρειών αυτών, πέραν της πρόκλησης, αποτελεί και ευθεία προσβολή του δηλωμένου με κάθε τρόπο αιτήματος της τοπικής κοινωνίας μας για “Όχι άλλα αιολικά στην Κεφαλονιά”.

Αγνοεί δε η παρουσία τους αυτή στα επικοινωνιακά “εγκαίνια” του Ξερακιά, τόσο την δημοσιευμένη και τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη για το συγκεκριμένο έργο, όσο και την δημόσια αποκάλυψη του έμπειρου τεχνικού προσωπικού της ίδιας της Π.Ι.Ν πριν λίγο μόνο καιρό, πως στον Ξερακιά δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής και όχι μόνο θωράκισης. 

Παράλληλα, η παρουσία τους στο πλευρό του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, εκπρόσωπο της αμερικανικής επικυρίαρχης πολιτικής των ΗΠΑ στη χώρα μας και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, προσβάλλει την ιστορική μνήμη του λαού και του νησιού μας, δηλώνοντας ιστορική άγνοια για την σημαντική αντιδικτατορική παρουσία συμπατριωτών μας. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση και η φερόμενη παρουσία των δυο “θεσμικών” παραγόντων του νησιού μας, του βουλευτή κι ενός δημάρχου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για διαφορετικά συμπεράσματα. Και είναι με κάθε τρόπο σε πλήρη, ρητή και ξεκάθαρη αντίθεση με την εκφρασμένη και μάλιστα περήφανα βούληση του λαού της Κεφαλονιάς. Η επιλογή τους με την κοινωνικά ανομιμοποίητη παρουσία τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όσα επικοινωνιακά επιχειρήματα κι αν χρησιμοποιήσουν, είναι από μόνη τους μια απάντηση στο διαχρονικό αυτό ερώτημα. 

Ένα ερώτημα στο οποίο εμείς οι κάτοικοι αυτού του φυσικού παραδείσου όπως είναι το νησί μας, δώσαμε την απάντησή μας τον Οκτώβρη του 2020 στο λιμάνι της Σάμης και συνεχίζουμε να δίνουμε με τις μαζικές, δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις μας. Η εκδήλωση αυτή, δεν είναι ανεκτή, ούτε και αποδεκτή», καταλήγει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς Ενάντια στα Αιολικά. 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μεγάλη συμμετοχή στην πανευρυτανική κινητοποίηση
Δεκάδες σύλλογοι, εργατικά και συνταξιοδοτικά σωματεία, θεσμικοί φορείς και εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην πανευρυτανική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι ενάντια στη μετατροπή της...
Μεγάλη συμμετοχή στην πανευρυτανική κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρέμβαση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Παρέμβαση με πανό μπροστά από τα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειαςστην οδό Πειραιώς πραγματοποίησαν σήμερα μέλη συνελεύσεων της Αθήνας που μάχονται ενάντια στη λεηλασία της φύσης.
Παρέμβαση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διώξεις και καταστολή δεν φοβίζουν το κίνημα
Μέσω του εκφοβισμού προσπαθούν οι αρχές να εμποδίσουν τη δράση των πολιτών ενάντια στην ανέγερση αιολικών εργοστασίων στα Αγραφα, καθώς τέσσερις ακτιβιστές καλούνται σε εξηγήσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση...
Διώξεις και καταστολή δεν φοβίζουν το κίνημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση ενάντια στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνος
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος μεθαύριο Τετάρτη, καλεί το Συντονιστικό αγώνα για την αναβάθμιση των περιοχών μας ενάντια στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνος.Υπενθυμίζεται ότι το «πράσινο...
Συγκέντρωση ενάντια στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Break Free με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών
Με σημαίες, πανό και σχηματίζοντας με τα σώματά τους το σήμα της ειρήνης υπό το φόντο της Ακρόπολης, χιλιάδες πολίτες έδωσαν φωνή στη συμμαχία Break Free και περπάτησαν μαζί διεκδικώντας συλλογικά ένα...
Break Free με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Δυναμική κινητοποίηση στην Καζάρμα των Αγράφων
Για άλλη μια φορά, εκατοντάδες άνθρωποι κινητοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή (7/8) ώστε να καταδείξουν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση μετατροπής των Αγράφων σε ζώνη βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων.
Δυναμική κινητοποίηση στην Καζάρμα των Αγράφων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας