Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν αποσπάσματα από τη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με σαφείς οδηγίες για τη διαχείριση των δικαιωμάτων του έργου του και των περιουσιακών του στοιχείων.

Στα πολυσέλιδα (5 συνολικά διαθήκες) κείμενα διατυπώνεται η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να παραχωρηθεί το σπίτι του στην Ακρόπολη στο Δημόσιο προκειμένου να μετατραπεί σε μουσείο.

Όσον αφορά το πλούσιο πνευματικό του έργο θεωρεί ότι «θα πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ να παίζεται από όποιον το επιθυμεί χωρίς κανένα εμπόδιο από κανέναν, με μόνη προϋπόθεση την ποιότητα και τη μη προσβολή του ηθικού μου δικαιώματος».

Ο Μ. Θεοδωράκης, στη διαθήκη του, αναφέρεται και στον Νίκο Κουρή που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και εκφράζει την επιθυμία του να απαλλαγεί από κάθε υποχρέωση καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων.

► Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί αύριο.